Helsingissä voi viettää hauskan talviloman

Koululaisten talvilomaa vietetään Helsingissä 19.–25.2. Talvilomaviikko tarjoaa näyttelyitä, tapahtumia ja työpajoja, mutta myös vapaamuotoista yhdessä hengailua eri puolilla kaupunkia. Suurin osa kaupungin talvilomaohjelmasta on maksutonta.
Lapsiperheille ja nuorille on tarjolla talvilomaviikolla paljon kivaa tekemistä ja tapahtumia.  Kuva: Kaisa Sunimento
Lapsiperheille ja nuorille on tarjolla talvilomaviikolla paljon kivaa tekemistä ja tapahtumia. Kuva: Kaisa Sunimento

Helsingissä voi viettää talvilomaa monin eri tavoin niin ulkona kuin sisälläkin. Lapsiperheille ja nuorille suunnattuja tapahtumia on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Tapahtumia järjestetään nuorisotaloilla, liikuntapaikoilla, kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa ja museoissa. Talviloman tarjonta kootaan Nuorten Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) -verkkosivulle.

Kaupunginmuseossa tanssitaan planetaarisessa discossa

Kaupunginmuseon Sun Bodi – Helsingin hikinen historia -näyttelyssä voit treenata ilmaiseksi vaikka joka päivä hiihtolomalla. Liikkumaan pääset myös utopistisessa Planetbic-yhteisöperformanssissa perjantaina 16.2. kello 18–21. Performanssin jälkeen tanssitaan planetaarisessa discossa, jonka musiikkivalinnoista vastaa DJ Bunuel. Kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

Kirjastot järjestävät työpajoja ja leffanäytöksiä lapsille 

Kirjastoissa on runsaasti talvilomatoimintaa etenkin lapsille ja perheille. Luvassa on peliturnauksia, työpajoja ja leffanäytöksiä kirjastoissa ympäri Helsinkiä. Viikin kirjastossa pääsee rakentamaan lukumajoja maanantaina 19.2. ja Maunulan kirjastossa ratkotaan velhoteemaista pakohuonepeliä tiistaina 20.2.  

Pasilan kirjaston lastenalue on muuntautunut jättimäiseksi lautapeliksi, joka on pelattavissa päivittäin koko talvilomaviikon ajan kello 12 alkaen. Stadin kaduille sijoittuvassa Skidipelissä pelaajat itse seikkailevat pelinappuloina Helsingistä tuttujen maisemien keskellä.

Leikkipuistoissa on paljon hauskaa tekemistä

Leikkipuistossa on hauskaa, maksutonta tekemistä talvilomalla lapsiperheille ja koululaisille.

Lapsiperheet ovat tervetulleita leikkimään, osallistumaan ohjattuun toimintaan ja viihtymään leikkipuistoon niin ulko- kuin sisätiloihinkin. Lomapäivä leikkipuistossa voi olla lyhyt vierailu tai leikkipuistoon voi tulla päivittäin koko päiväksi.

Leikkipuistossa voi leikkiä, tavata kavereita, osallistua ohjattuun toimintaan tai vain oleilla tai lähteä mukaan retkille seikkailemaan. Talvilomaviikolla on yhteisiä retkiä muun muassa Korkeasaareen, ja koululaisille on luvassa retki kiipeilypuistoon. Leikkipuistojen sisätiloissa on mahdollisuus myös ruuan lämmittämiseen ja teen tai kahvin keittoon. Lisätietoja talviloman tapahtumista leikkipuistoissa löydät osoitteesta hel.fi/leikkipuistot.

Kulttuurikeskuksissa vietetään tanssivaa talvilomaa, tehdään taidetta ja lähdetään leffaan 

Helsingin kulttuurikeskuksissa talvilomaa voi viettää maksuttomien elokuvien, työpajojen ja harrastuskurssien parissa. 

Annantalo kutsuu alakoululaiset Tanssivaan talvilomaan, jonka ohjelmassa on tanssiaiheisia elokuvia, tanssityöpajoja ja -esityksiä sekä koko perheen AnnanHouse: Tanssivat eläimet -disco (perjantaina 23.2. kello 16–19). 

Maksuttomiin talvilomaelokuviin pääsee myös Malmitalolla ja Vuotalolla.  
Malmitalon Siivoushulinoissa (keskiviikosta torstaihin 21.–22.2.) hypätään jättipesulaan ja askarrellaan pehmoisia pölyhuiskia sekä hulvattomia imureita.

Caisan Animoin!-työpajassa (maanantaina ja tiistaina 19.–20.2.) voi tutustua stopmotion-animaation tekemiseen. 

Stoassa järjestetään Seikkailutaiteen talvilomakurssi ja Sirkuskurssi (maanantaista keskiviikkoon 19.–21.2.) Vuotalossa voi poiketa ragamuf-ryijytyöpajassa (maanantaista perjantaihin 19.–23.2.).

Perjantaina 23.2. Vuotalossa vietetään Ramadanriehaa, jonka ohjelmasta löytyy monenlaista hauskaa tekemistä koko perheelle satutuokioista pinssipajoihin ja peleistä hennaukseen.

Nuorisotaloilla voi viettää talvilomaa harrastusten parissa 

Nuorisotalot eri puolilla kaupunkia järjestävät talvilomaviikolla retkiä, tapahtumia ja työpajoja. Esimerkiksi Malmin nuorisotalon cosplay asusteiden työpaja alkaa maanantaina 19.2., Tapulikaupungin nuorisotalo järjestää pilkkiretken keskiviikkona 21.2.

Talvilomaviikolla voi myös kokeilla miksausta, scratchausta ja jugglausta. DJ Bootcamp alkaa maanantaina 19.2. kello 16 Tiivistämöllä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, Tiivistämöltä löytyy uusia kavereita ja monitaitoinen musiikkiyhteisö.  

Nuorisotalolile voi tulla viettämään lomaviikkoa myös ihan muuten vain. Nuorisotalojen avoimissa illoissa pelataan, kokkaillaan, katsellaan leffoja ja hengaillaan yhdessä kavereiden kanssa. Talviloman tarjonta löytyy Nuorten Helsinki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) -verkkosivulta.

Stadin talviriehassa ilahduttavat Muumit ja Ryhmä Hau!

Talviloman perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin talvirieha järjestetään Paloheinän ulkoilualueelle keskiviikkona 21.2. kello 15.30–18.30. Talvirieha on maksuton. Tänä vuonna talviriehaa tähdittävät lasten suursuosikit Muumit ja Ryhmä Hau! Lisätietoja talviriehasta löytyy osoitteesta liikunta.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Alakouluikäisille suunnattu EasySport-tapahtuma valtaa Töölön Kisahallin 19.–21.2. Tarjolla on erilaisia pallo- ja mailapelejä, temppuilua ja paljon muuta hauskaa liikunnallista tekemistä maanantaista keskiviikkoon kello 11–14.  

Keskiviikkona 21.2. kello 15–20 järjestetään Liikuntamyllyssä 13–29-vuotiaille suunnattu lajikokeiluilta, jonka aikana pääsee nauttimaan monipuolisesta liikunnasta ja tutustumaan uusiin lajeihin.   

Tekojäät sekä säävarauksella luistelukentät ja ladut kutsuvat koko talvilomaviikon ajan ulkoilemaan. Luistelukenttien ja latujen tilannetiedot voi tarkistaa osoitteesta ulkoliikunta.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Myös kaupungin uimahallit ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.