Vaalimainonta

Helsingissä vaalimainonta vaalimainostelineissä aloitetaan Kuntaliiton suosituksen mukaisesti viikkoa ennen ennakkoäänestyksen alkua eli vuoden 2024 presidentinvaalissa 10.1.2024. 

Jokainen presidentinvaaliin osallistuva puolue tai valitsijayhdistys saa vaalimainontaa varten kustakin vaalimainostelineestä yhden paikan.

Vaalimainospaikat telineissä vasemmalta oikealle ovat samat kuin ehdokkaiden paikat ovat ehdokasluettelossa. 

Kaupungin omistamilla tai hallitsemilla alueilla ei saa sijoittaa vaalimainoksia muualle kuin vaalimainostelineisiin tai siltabanderollipaikoille. Luvat siltabanderollipaikkoihin myöntää kaupunkiympäristön alueidenkäyttö. 

Vaalimainonta 

Keskusvaalilautakunnan toimisto lähettää kaikille ehdokkaita asettavien ryhmien ja valitsijayhdistysten vaaliasiamiehille tiedon vaalimainostelineisiin liittyvistä käytännön järjestelyistä ehdokasasettelun valmistuttua.

Helsingissä on noin 100 vaalimainostelinepaikkaa. Käytännössä Stara (Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos) hoitaa mainostelineiden pystytyksen ja huollon. Kukin ehdokkaita asettava ryhmä tai valitsijayhdistys voi ostaa Staralta julisteiden kiinnitys- ja huoltopalvelun.

Vaalimainokset kaduilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vaalimainostelineiden pystyttämiseen, vahingoittumiseen ym. liittyvät yhteydenotot Staraan puhelin (09) 310 23040 ja sähköposti stara.vaalimainonta(a)hel.fi.