Asumisoikeusasunnon hakeminen

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitset voimassaolevan järjestysnumeron. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää järjestysnumerot 1.9.2023 alkaen. Kunnilta saadut numerot ovat voimassa 31.12.2023 asti. Siirtymäaikana 1.9.-31.12.2023 voit hakea asuntoa sekä kunnan paikallisella numerolla että Aran koko maan kattavalla numerolla.

Hae järjestysnumeroa

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitset voimassaolevan järjestysnumeron. 1.9.2023 alkaen järjestysnumero haetaan Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus Aralta. Numero on voimassa kaksi vuotta ja sillä voi hakea asumisoikeusasuntoa koko maassa.

Siirtymäaikana 1.9.-31.12.2023 asumisoikeusasuntoa voi hakea Aran uusilla ja kuntien vanhoilla numeroilla. Kunnilta haetut järjestysnumerot ovat etusijalla asumisoikeusasuntojen asukkaita valittaessa vuoden 2023 loppuun saakka. Vuoden 2024 alusta lähtien asumisoikeusasuntoa voi hakea vain Aralta saadulla järjestysnumerolla.

Hae järjestysnumeroa  (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Hae asumisoikeusasuntoa

Kun sinulla on järjestysnumero, voit hakea asumisoikeusasuntoa. Tutustu asumisoikeusasuntoja omistaviin yhteisöihin ja hae asuntoa suoraan yhteisöltä (katso listaus Helsingin alueella toimivista asumisoikeusyhteisöistä).

Asunnot omistava asumisoikeusyhteisö hyväksyy asumisoikeuden haltijat eli asukkaat asuntoihinsa. Yhteisö myös tarkastaa hakijoiden varallisuuden.

Tarkista voimassaolevat järjestysnumerosi

Voit tarkistaa kunnalta 31.8.2023 mennessä hakemasi järjestysnumerot verkkolomakkeella vahvasti tunnistautumalla (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)tai ottamalla yhteyttä asumisoikeusasioiden neuvontaan. Huomioithan, että kunnilta saadut järjestysnumerot ovat voimassa vain vuoden 2023 loppuun saakka, mikäli numeroa ei ole sitä ennen käytetty.

1.9.2023 jälkeen haetut numerot tarkistetaan Aralta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).