Yli 23 000 riskiryhmiin kuuluvista rokotettu rokotuspisteillä

Riskiryhmien influenssa- ja koronarokotukset alkoivat Helsingissä maanantaina. Rokotteita on annettu lähes 44 000 kappaletta. Rokotukset jatkuvat vielä ensi viikon.
Katso ajankohtainen tieto rokotuksista osoitteessa hel.fi/rokotukset.

Moni kävi rokotuspisteillä alkuviikosta. Ensimmäiset päivät olivat ruuhkaisia, mikä aiheutti jonoja.

”Haluamme kiittää helsinkiläisiä kärsivällisyydestä. Kaikki riskiryhmiin kuuluvat saavat kyllä rokotteet. Toivomme, että henkilöt, jotka ovat varanneet rokotusajan, tulevat sen mukaisesti rokotuspisteelle. Näin voimme lyhentää jonoja”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Rokotusaikoja avataan jonkin verran rokotusviikkojen aikana lisää. Vapaita aikoja samalle päivälle voi katsoa Maisasta. Aikoja vapautuu myös sitä mukaan, kun niitä perutaan.

Mikäli menee rokotukseen ilman ajanvarausta, tulisi mennä rokotuspisteelle, joka on omalla alueella, eli lähimpänä omaa terveysasemaa.

Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotona

Jotta myös henkilöt, joille on haastavaa tulla rokotuspisteille, saisivat rokotteet, kaikki kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotona. Kotihoito on yhteydessä asiakkaisiin ja huolehtii heidän rokotuksestaan. Tämä koskee myös kotihoidon ostopalvelun asiakkaita. Sairaaloiden vuodeosastot, seniorikeskukset ja palvelutalot rokottavat myös omat asiakkaansa.

Neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa rokotetaan

Riskiryhmiä rokotetaan myös neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä työterveydenhuollossa. Neuvoloiden rokotukset alkavat maanantaina 13.11.

Koskelassa rokotetaan lauantaina

Rokotuspiste Koskelan seniorikeskus on auki myös lauantaina 11.11. klo 9–16. Rokotteet saa Koskelassa silloin kaikki riskiryhmään kuuluvat ilman ajanvarausta.