Uusien kävelyalueiden kokeilut muuttavat keskustan huoltoliikenteen järjestelyjä ja lisäävät valvontaa

Ensi kesänä kävelyyn, oleiluun ja pyöräilyyn varattu alue Esplanadeilla kasvaa, ja samalla ajoradat muutetaan yksikaistaisiksi. Muutos vaikuttaa alueen huoltoliikenteeseen jo rakentamisen alkaessa. Lisäksi Esplanadeilla ja Aleksanterinkadulla järjestetään huoltoliikenteen pysäköinnin tehovalvontaa.
Ilmakuva Pohjoisesplanadista.
Kuva: Lauri Rotko

Pohjoisesplanadilla huoltoliikenteen järjestelyt muuttuvat huhtikuusta alkaen vaiheittain rakentamisen edetessä. Kokonaisuudessaan huoltoliikenteen uudet järjestelyt ovat käytössä kesäkuusta eteenpäin. Pysähtymispaikat osoitetaan kuormauspaikan liikennemerkeillä ja pysäköintikieltomerkeillä.

Kaistojen poistaminen Etelä- ja Pohjoisesplanadilta mahdollistaa jalankulkuun, oleiluun ja pyöräilyyn varattujen levennysalueiden rakentamisen. Huoltoliikenteelle osoitettujen paikkojen tarkka noudattaminen on entistäkin tärkeämpää, sillä tilapäiseen käyttöön rakennettavat levennysalueet eivät kestä raskaiden koneiden tai autojen painoa.

Pysäköinnin tehovalvontaa Esplanadeilla ja Aleksanterinkadulla

Kaupunki tehostaa Esplanadien huoltoliikenteelle varattujen paikkojen pysäköinninvalvontaa, jotta paikkoja ei käytettäisi muuhun pysäköintiin. Myös Aleksanterinkadulla ja sen poikkikaduilla on huoltoliikenteen pysäköinnin tehovalvontaa. Tavoitteena on parantaa kävelyolosuhteita myös Aleksanterinkadulla.

Kuormaavat ja purkavat ajoneuvot saavat pysähtyä Aleksanterinkadun jalkakäytäville arkisin kello 5 ja 11 välillä. Muuna aikana huolto tulee hoitaa kauempana sijaitsevista huoltoruuduista käsin. Huoltoruutuja on esimerkiksi Pohjoisesplanadilla ja Fabianinkadulla.

Esplanadien kokeilu ja pysäköinnin tehovalvonta liittyvät Helsingin tavoitteeseen tehdä keskustasta houkuttelevampi, saavutettavampi ja toimivampi. Kaupunkiympäristön toimiala pahoittelee Esplanadien uudistusten rakentamisesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja toivoo malttia alueella liikkumiseen.

Kartta huoltoliikenteen muuttuvista järjestelyistä ja tehovalvonnan alueista.
Kartta huoltoliikenteen muuttuvista järjestelyistä ja tehovalvonnan alueista.