Kauppatorin ja Esplanadin ympäristössä vappuna liikennerajoituksia

Helsingin keskustassa suljetaan katuosuuksia Kauppatorin ja Esplanadien ympäristössä vappuna. Muutokset kuvattu oheisessa kartassa.
Kartta rajoituksista Helsingin keskustassa vappuna.
Kartta rajoituksista Helsingin keskustassa vappuna.

Vappuaattona on perinteisesti rajattu alueita juhlijoita varten. Rajaamalla aluetta vähennetään riskiä, jota voi koitua jalankulkijoille ja autoilijoille, mikäli eri tavoin liikkuvat vapun viettäjät kulkisivat täysin samoja reittejä pitkin.

Liikennerajoitukset on suunniteltu ja toteutetaan yhdessä kaupungin turvallisuusasiantuntijoiden, poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

  • Kauppatorin ympäristö ja Esplanadit suljetaan vappuaattona 30.4. klo 15–20 kaikelta moottoriajoneuvoliikenteeltä.
  • Sulku koskee Pohjoisesplanadia, Eteläesplanadia, Etelärantaa välillä Eteläesplanadi-Pohjoinen Makasiinikatu, Unioninkatua välillä Aleksanterinkatu – Eteläesplanadi.
  • Vain hälytysajoneuvot liikkuvat rajoitusalueella.
  • Pihakaduksi muutetaan laajempi alue Esplanadien ympäristössä. Tämä alue on pihakatuna vapunpäivään klo 18 saakka.

Ajo satamiin rajoitusten aikana

Ajoyhteys Katajanokan terminaaliin on Pohjoisrannan ja Kanavakadun kautta.

Olympiaterminaaliin voi ajaa esimerkiksi Tehtaankadun ja Laivasillankadun kautta. Raskaan liikenteen tulee ajaa Olympiaterminaaliin ennen kuin liikennerajoitukset alkavat.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta lakittaa Havis Amandan

Tänä vuonna Havis Amandan lakittaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY, joka vastaa myös lakitustapahtuman järjestelyistä. Lakitusta voi katsoa myös Esplanadin puistoon asennettavilta näytöiltä. Mantan perinteinen lakitus tapahtuu noin klo 18 vappuaattona. Havis Amandan peruskorjaus alkaa vapun jälkeen.

Reitit satamiin liikennerajoitusten aikana.
Reitit satamiin liikennerajoitusten aikana.