Helsinkiläisiä kannustetaan monin tavoin koronarokotukseen

Helsinkiläisiä kannustetaan koronarokotuksiin tekstiviesteillä sekä henkilökohtaisilla yhteydenotoilla.
Rokotuksen voi ottaa myös pop-up-pisteessä. Kuva: Virpi Velin

Helsinkiläisiä kannustetaan koronarokotuksiin tekstiviesteillä sekä henkilökohtaisilla yhteydenotoilla. 18 vuotta täyttäneet voivat nyt myös hakea rokotuksen mistä tahansa rokotuspisteestä ilman ajanvarausta. Jonoja rokotuksiin ei ole.


Helsinkiläiset, jotka ovat varanneet kolmannen rokotusajan helmikuulle, ovat saaneet tekstiviestin, jossa kerrotaan, että he voivat halutessaan aikaistaa rokotustaan. 


”Haluamme tarjota heille mahdollisuuden aikaistaa rokotusaikaansa, koska emme pystyneet aikaisemmin tarjoamaan kaikille halukkaille kolmatta rokotusaikaa riittävän nopeasti. Nyt meillä on rokottajia riittävästi”, terveysasemien johtaja Timo Lukkarinen kertoo.  


Tekstiviestin saattoi joissakin tapauksissa saada, vaikka olikin jo saanut kaikki rokotteet. Näin saattoi käydä, jos ehti aikaistaa aikansa ennen viestin lähetystä. 


Henkilökohtainen puhelu kahdesti rokotetuille 60 vuotta täyttäneille


Helsinki on lähestynyt puhelimitse 60 vuotta täyttäneitä helsinkiläisiä, jotka eivät ole vielä varanneet aikaa kolmanteen rokotukseen.  


Varmistamme puhelimitse ettei heillä ole vaikeuksia ajanvarauksen kanssa tai ettei heillä ole esimerkiksi ongelmia rokotuspisteelle pääsyssä”, Lukkarinen jatkaa.  


Tekstiviesti heille, joilla ei ole vielä rokotussuojaa


Tekstiviesti lähetetään myös niille 18 vuotta täyttäneille helsinkiläisille, joilla ei tiettävästi ole vielä rokotussuojaa vakavalle koronalle. Helsinki ja Espoo ovat valmistelleet asiaa yhdessä. 


Tekstiviestissä kerrotaan, että rokotuksen voi nyt hakea helposti myös ilman ajanvarausta mistä tahansa rokotuspisteestä tai eri puolilla kaupunkia sijaitsevista pop-up-rokotuspisteeltä. 


Pop-up-rokotuspisteitä on Itiksen, Kampin ja Mall of Triplan kauppakeskuksissa. Rokotuspisteiden ja pop-up-pisteiden aukioloajat löytyvät kaupungin verkkosivuilta. 


Helsingissä rokotusten ottamiseen on kannustettu myös ulkomainonnan ja sosiaalisen median kampanjoinnin avulla.



Lisätietoa: 

Helsinkiläisten koronarokotukset  koronarokotus.hel.fi

THL  Rokotteet ja koronavirus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)


Kuva: Virpi Velin