Designmuseon aukiolla tanssitaan jälleen tänä kesänä

Viime vuonna suosiota saanut kesäkatujen tapahtumalava aukeaa kaupunkilaisten käyttöön lauantaina 18. toukokuuta. Lavalla järjestetään muun muassa suosittuja katulavatansseja.
Kesäkatujen tapahtumalavalla järjestettiin katulavatansseja myös kesällä 2023. Kuva: Lauri Jäntti
Kesäkatujen tapahtumalavalla järjestettiin katulavatansseja myös kesällä 2023. Kuva: Lauri Jäntti

Kesäkatujen tapahtumalava on maksuton ulkoilmatila erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Lava sijaitsee Designmuseon aukiolla Korkeavuorenkadulla. Tapahtumalava on osa Helsingin ydinkeskustan kesäkatukokeilua. Kesäkaduilla halutaan parantaa katujen viihtyisyyttä, houkuttelevuutta ja lisätä palvelujen kirjoa.

Järjestä tapahtumasi kesäkatujen tanssilavalla

Tapahtumalava on kaupunkilaisten varattavissa 18.5.–31.10. Lavan voi varata maanantaista sunnuntaihin kello 9–21. Lavan voi varata enintään kuudeksi tunniksi kerrallaan ja sen käyttö on maksutonta. Äänentoistolaitteiden käytön tulee loppua viimeistään kello 21.00. Tanssilavan voi varata Varaamon verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kirjoittamalla hakukenttään ”Kesäkadun tapahtumalava” (näkyvissä 18.5. alkaen).

Tanssilavan käytössä on noudatettava lavan käyttösääntöjä. Sääntöjen avulla varmistetaan, ettei tanssilavasta aiheudu häiriötä lähialueen asukkaille ja toimijoille.

Käyttösääntöjen mukaan melutason tulee olla kohtuullista ja äänentoistolaitteiden käytön tulee päättyä kello 21.00 mennessä. Paikalla saa olla yhtäaikaisesti maksimissaan 200 henkilöä ja tapahtumien tulee olla maksuttomia ja kaikille avoimia. Vastuu tilaisuudesta on aina tapahtuman järjestäjällä. Kaikki lavan käyttösäännöt löydät Varaamon ”Kesäkadun tapahtumalava” -sivulta.

Palautetta Korkeavuorenkadun tapahtumalavasta voit antaa Helsingin kaupungin palautepalvelun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.

Tervetuloa Kesäkatujen Katulavatansseihin!

Katulavatanssit on vaihtelevissa musiikillisissa maisemissa liihottava, kaikille avoin yhteistanssitapahtuma. Katulavatanssit ovat osa Kesäkatujen tapahtumalavan toimintakonseptia. Tapahtumia järjestetään kesän aikana yhteensä neljä kertaa, aina joka kuukauden toisena lauantaina klo 15–18. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtuman järjestävät yhdessä Helsingin kaupunki ja Lauri Jäntti.

Katulavatanssit perustuvat vapaaseen improvisaatioon, joka tarkoittaa sitä, että ainoina toimintaa ohjaavina periaatteina toimivat tilanteen kuuntelu, toisten rajojen kunnioitus sekä yleinen vieraanvaraisuus kaikkien osallistujien kesken. Tässä raamissa jokainen tyyli ja tapa osallistua ja liikkua on oikea: mikään ei ole liikaa eikä liian vähän. Tanssia voi yhtä hyvin yksin tai parin kanssa, tai missä tahansa muussa alati vaihtuvassa sommitelmassa. Aiempaa tanssikokemusta tai -taitoa ei tarvita eikä oleteta. Tapahtuman tunnelmasta voi aivan yhtä hyvin nauttia paitsi itse tanssien myös toisten tanssimista seuraillen.

Tapahtuma etenee yhteiseen tilaan saapumisen ja tunnelmaan virittäytymisen jälkeen omia polkujaan. Musiikki vaihtelee laveasti arkkutangosta bluesiin, salsasta oopperaan ja humpasta ikivihreisiin musikaalihitteihin sekä moneen muuhun suuntaan.