Helsinkiläisten koronarokotukset

Koronan ja influenssan joukkorokotukset ovat päättyneet. Jatkossa korona- ja influenssarokotteita annetaan terveysasemilla ajanvarauksella. Lue uutinen aiheesta täällä.


Koronarokotteen saa terveysasemilta ainoastaan ajanvarauksella

Ajan voi varata osoitteessa maisa.fi, Maisa-sovelluksessa tai soittamalla terveysasemille. Katso terveysasemien yhteystiedot osoitteessa hel.fi/terveysasemat.

Huom. Kaikki terveysasemat eivät tarjoa koronarokotteita. Koronarokotteita tarjoavat terveysasemat näkyvät Maisassa.

Huom. Mikäli haluat samaan aikaan korona- ja influenssarokotteen, varaathan ajan vain koronarokotukseen.

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Rokotamme THL:n suositusten mukaan.


Rokoteannokset

65 vuotta täyttäneet, 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat ja 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset saavat 4 rokoteannosta ja yhden syystalven tehosteannoksen. Yksi syystalven tehosteannos riittää. Syystalven tehosteannosta suositellaan riippumatta aiemmin saatujen annosten ja sairastettujen tautien määrästä.

60-64-vuotiaat saavat 4 rokoteannosta. 18-59-vuotiaat saavat 3 rokoteannosta. Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

12–17-vuotiaat saavat 2 rokoteannosta. 12–17-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat saavat 3 rokoteannosta. Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Kolmas koronarokote voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

THL:n kuva koronarokoteannoksista

Luettelo lääketieteellisistä riskiryhmistä


6 kuukauden - 11 vuoden ikäisten lasten rokoteannokset

Pienten lasten laajat rokotukset eivät nykyisessä epidemiatilanteessa ole tarpeellisia. 6 kuukauden – 11 vuoden ikäinen lapsi voi hyötyä rokotuksesta, jos hänellä on vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus. Rokotuksia voidaan antaa myös muille lapsille yksilöllisen harkinnan perusteella esimerkiksi silloin, jos matkan kohdemaa näin vaatii.

Pienten lasten koronarokotteita tullaan tarjoamaan Kallion perhekeskuksessa. Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää.


Käytössä olevat rokotteet

Comirnaty Omicron BA.4–5 -rokote on käytössä 12 vuotta täyttäneille. Pfizerin rokote (30 mikrog/annos) on käytössä 12 vuotta täyttäneille. Pfizerin rokote (10 mikrog/annos) on käytössä 5-11-vuotiaille. Janssenin adenovirusvektorirokote on käytössä yli 65-vuotiaille.

Novavaxin Nuvaxovid-rokote on käytössä 12 vuotta täyttäneille ensimmäisiin ja toisiin annoksiin. Nuvaxovid-rokotetta voidaan antaa tehosteannoksena 18 vuotta täyttäneille, jos rokotettavalla on lääketieteellinen este ottaa muita rokotteita, tai rokotettava ei halua ottaa muita rokotteita. 12-17-vuotiailla Nuvaxovid-rokotetta voidaan käyttää tehosteannoksena, jos henkilö kuuluu riskiryhmään ja hänellä on lääketieteellinen este ottaa Comirnaty-rokote.

Syystalven tehosteannos on Comirnaty Omicron BA.4–5 -rokotetta.

Lisätietoa

  • THL: Rokotteet ja koronavirus

Sivu on päivitetty 2.2.2023

Näin varaat ajan koronarokotukseen

Voit varata ajan Maisa-palvelussa tai puhelimitse.

EU:n koronatodistus

Saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta osoitteessa omakanta.fi.