Uusi koronarokotuskierros aloitetaan riskiryhmille

Riskiryhmien koronarokotuskierros aloitetaan Helsingin rokotuspisteillä 31.10.2022. Rokotusaika varataan osoitteessa maisa.fi tai Maisa-sovelluksessa. Ajan voi varata myös puhelimitse 09 310 46300 arkisin klo 8–16. Ajanvaraus aukeaa 24.10.
Ikääntynyt nainen saa koronarokotuksen Jätkäsaaren rokotuspisteessä.

”Aloitamme nyt THL:n suosituksen mukaisen tehosterokotekierroksen. Kyse on kohdistetusta tehosteannoksesta, joka ylläpitää ryhmien suojaa vakavaa koronatautia vastaan. Rokote kannattaa ottaa samaan aikaan influenssarokotteen kanssa, kun se on mahdollista”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa. 

Rokotuskierroksen tehosteannoksen saavat 

  • 65 vuotta täyttäneet 
  • 18 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat 
  • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset 
  • 18–59-vuotiaat, joilla ei vielä ole suositeltua kolmea annosta 
  • 60–64-vuotiaat, joilla ei vielä ole suositeltua neljää annosta 

Tehosteannoksen voi antaa 65 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville ja immuunipuutteisille, kun edellisestä annoksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Muiden ryhmien osalta rokottamista jatketaan aiempien suositusten mukaisesti. 

Sairaaloissa ja hoivalaitoksissa uusi rokotuskierros on jo aloitettu viikolla 42. 

Tehosteannoksina käytetään Comirnaty Omicron BA.1 (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)ja Comirnaty Omicron BA.4–5(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) -rokotteita. 

Mikäli sinulta puuttuu jokin toinen koronarokoteannos, voit hakea sen rokotuspisteeltä syksyn aikana. 

Samalla käynnillä influenssa- ja koronarokotus 

Samalla käynnillä pyritään tarjoamaan korona- ja influenssarokotteita, kun se on mahdollista. Tällöin riittää, että varaa ajan yhteen rokotukseen Maisa-palvelussa. Ethän varaa turhaan kahta aikaa. Influenssarokotukset alkavat myös 31.10., ja niistä tiedotetaan lisää lähipäivinä. 

Kuva: Virpi Velin