Porkkalankadulla parannetaan pyöräilyn ja kävelyn sujuvuutta ja turvallisuutta

Helsingin kaupunki parantaa Porkkalankatua ja Itämerenkatua Lauttasaaren sillan ja Länsisatamankadun välillä. Rakennustyöt alkavat pääsiäisen jälkeen 2. huhtikuuta Itämerenkadulta liikennejärjestelyillä.
Kartta työmaa-alueesta.
Kartta työmaa-alueesta.

Porkkalankadulla työt alkavat myöhemmin huhtikuussa Lauttasaaren sillan suunnasta. Työt valmistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä.

Rakennustöissä levennetään jalkakäytäviä useissa kohdin sekä parannetaan valaistusta ja kuivatusta ja muita teknisiä rakenteita. Alueelle rakennetaan yksisuuntaiset pyöräliikenteen järjestelyt.  

Työt tehdään kahdessa vaiheessa

Ensimmäisessä vaiheessa (huhtikuu–heinäkuu 2024) töitä tehdään Porkkalankadun eteläpuoliskolla, Itämerenkadulla ja Rumban aukiolla. Tällöin uusitaan eteläpuolen jalankulun ja pyöräilyn väylät.  

Toisessa vaiheessa (heinäkuu–joulukuu 2024) muutostöitä tehdään pohjoispuoliskolla sekä Tammasaarenlaiturin alikulun alueella. Tällöin uusitaan pohjoispuolen jalankulun ja pyöräilyn väylät.  

Työaika työmaalla on pääsääntöisesti arkisin kello 7–22.

Liikennejärjestelyt töiden aikana

  • Ensimmäisessä vaiheessa jalankulku ja pyöräily ohjataan kadun pohjoispuolelle ja toisessa vaiheessa eteläpuolelle. Ensimmäisen vaiheen poikkeusreitit (huhtikuusta heinäkuuhun) ovat samat, jotka ovat olleet voimassa alueella jo pitkään.
  • Toisessa vaiheessa jalankulku ja pyöräily siirtyvät käyttämään uusia kadun eteläpuolelle valmistuneita väyliä.
  • Autoliikenne pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan vähintään kaksikaistaisena, eli yksi kaista suuntaansa.
  • Linja-autopysäkit joudutaan siirtämään väliaikaisiin sijainteihin molemmin puolin Porkkalankatua, ja näistä tiedotetaan ennen siirtoa erikseen HSL:n kanavissa.  

Urakoitsijana toimii Terrawise Oy.