Kommentoi Kontulan keskustan arkkitehtuurikilpailun ehdotuksia verkossa kesäkuun puoliväliin asti

Helmikuussa alkaneen Kontulan ostarin ympäristöä koskevan arkkitehtuurikilpailun ehdotukset ovat valmiit ja niihin voi tutustua Kerrokantasi-verkkopalvelussa 14.
Kontulan ostari. Kuva: Lotta Suistoranta.

Helmikuussa alkaneen Kontulan ostarin ympäristöä koskevan arkkitehtuurikilpailun ehdotukset ovat valmiit. Tutustu ehdotuksiin ja kommentoi niitä Kerrokantasi-verkkopalvelussa 14.6. asti. Kilpailun tuomaristo ottaa kommentit huomioon osana päätöstään. Alueen suunnittelusta ja jatkosta päätetään myöhemmin.

Ehdotukset ovat esillä verkossa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kilpailun järjestävät alueen liikekiinteistöt omistavat yhtiöt. Kilpailuun on kutsuttu viisi arkkitehtitoimistoa ja ehdotukset on jätetty nimimerkeillä. Toimistot ovat Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy (AOR), Aihio Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto OPUS Oy ja JKMM Arkkitehdit Oy sekä brittiläinen toimisto BDP Architects.

Voittajaehdotus valitaan viimeistään syyskuun 2020 aikana. Alueen suunnittelusta ja jatkosta päätetään erikseen myöhemmin. 

Alueen asukkaita ja muita paikallisasiantuntijoita koottiin kilpailua varten sparraustyöpajaan, joka toi esiin erilaisia näkökulmia tulevaisuuden palveluista ja niiden tarvitsemista tiloista.

Kilpailulla haetaan ideoita keskustan tulevaisuudelle

Kilpailun tarkoituksena on kartoittaa erilaisia ideoita ja ratkaisuvaihtoehtoja tulevaisuuden kaupunkiympäristöksi. Tuloksena tavoitellaan kaupunkikuvallisesti laadukkaita sekä teknisesti ja taloudellisesti toimivia ratkaisuja alueen ja rakennusten kehittämiseksi.

Kilpailulla etsitään Kontulan keskustaan toimivaa kokonaissuunnitelmaa, jonka pohjalta kaupunki voi alkaa valmistella asemakaavan muutosta. Ideoita voidaan hyödyntää asemakaavoituksessa joko kokonaan tai osittain.


Lue lisää Kontulan keskustan kehittymisestä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Mellunkylän alueen tulevaisuutta visioidaan ja suunnitellaan parhaillaan laajemminkin. Lue lisää uutisesta Uutta Helsinkiä -sivustolta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)


Kuva: Lotta Suistoranta.