Suoraan sisältöön

Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Useimpien Helsingin kaupungin sähköisten asiointipalvelujen käyttäminen edellyttää, että kirjautuessasi palveluun tunnistaudut joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Yritykset ja yhteisöt voivat kirjautua sisään Katso-tunnisteilla.

Mistä kirjaudun sisään?

Kirjautuminen onnistuu aivan tämän sivun ylälaidasta kohdasta Kirjaudu. Kirjautumisnappi löytyy samasta paikasta jokaisella hel.fi-pääsivuston sivulla.

Ensimmäisellä kerralla rekisteröidytään

Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään rekisteröitymään ja ilmoittamaan sähköpostiosoitteesi tai matkapuhelinnumerosi, joka pitää syöttää kansainvälisessä +358 muodossa. Rekisteröintilomakkeessa näkyvät myös nimesi ja syntymäaikasi. Tiedot tulevat väestörekisteristä.

Rekisteröitymisen jälkeen saat käyttöösi henkilökohtaisen asiointikansion ja saat ilmoituksia siellä tapahtuvista muutoksista. 
Voit muuttaa rekisteröitymisen yhteydessä annettuja yhteystietoja Omat tiedot -sivulla, joka näkyy vain palveluun kirjautuneelle käyttäjälle. Lue lisää asiointikansiosta ja omat tiedot -sivusta.

Ulos kirjautuminen

Linkki ulos kirjautumiseen on asiointisivujen oikeassa yläkulmassa. Jos et käytä palvelua kahteen tuntiin, sinut kirjataan automaattisesti ulos. Asiointipalvelu huomauttaa asiasta viisi minuuttia ennen uloskirjaamista.

Jos käytät tietokonetta, joka on muidenkin käytössä (esimerkiksi kirjastossa tai nettikahvilassa), poistu kaikista ohjelmista ja palveluista, ennen kuin lähdet pois koneelta. Tyhjennä myös selaimen välimuisti.26.06.2023 12:21

Kirjautuminen pankkitunnuksilla

Kirjautuminen tapahtuu samoilla tunnuksilla, joilla kirjaudut verkkopankkiin.

Kirjautuminen matkapuhelimella

Matkapuhelimella kirjautuminen tapahtuu puhelimella, jonka SIM-kortilla on mobiilivarmenne.

Kirjautuminen varmennekortilla

Poliisi myöntää sirullisen henkilökortin jossa on varmenne. Lisäksi tarvitaan kortinlukijalaite ja –ohjelma.

Kirjautuminen Katso-tunnuksilla

Yritykset, yhdistykset ja muut yhteisöt voivat kirjautua sähköisiin palveluihin Katso-tunnuksilla.