Dealroom kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun startupit ja sijoittajat

Helsingin kaupunki on liittynyt kansainväliseen startup-ekosysteemipalveluun. Dealroom-palvelun tavoitteena on tuoda uudella tavalla yhteen muun muassa pääkaupunkiseudun startupit, sijoittajat, hautomot ja kiihdyttämöt, korkeakoulut ja yliopistot sekä sijoituskierrokset.

NewCo Helsingin yritysneuvonta- ja startup-palvelut

NewCo Helsinki tarjoaa henkilökohtaista yritysneuvontaa, koulutuksia, tapahtumia ja materiaaleja niin yrittäjyyttä miettiville, kuin myös liiketoimintaansa kehittäville yrittäjille ja startupeille.

Yritysluotsit apunasi

Yritysluotsit jalkautuvat helsinkiläisiin yrityksiin, kartoittavat tarpeita ja etsivät niihin ratkaisuja. Luotsit keskittyvät erityisesti yritysten fyysiseen toimintaympäristöön ja lupa-asioihin, työvoima- ja osaamistarpeisiin sekä alkuvaiheen yrittäjyyden ja yritysyhteistyön kehittämiseen.

Apua työvoiman löytämiseen

Elinkeino-osaston yrityskoordinaattorit tekevät yhteistyötä yritysten kanssa etsien ja tarjoten yritysten tarpeisiin sopivia työntekijöitä. Jo sadat eri-ikäiset henkilöt ovat työllistyneet kumppaniyrityksiin, ja kaupunki etsii uusia kumppaneita jatkuvasti.

Helsinki-lisästä tukea palkkaamiseen

Kaupunki kannustaa Helsingin työssäkäyntialueella toimivia työnantajia palkkaamaan työttömän helsinkiläisen. Helsinki-lisän avulla tuetaan työnantajaa rekrytoinnista ja perehdytyksestä aiheutuvissa kustannuksissa. Helsinki-lisän työllistämistuen avulla työnantaja saa tukea myös työllistettävän palkkakustannuksiin.

Kaupunki kutsuu toimijat mukaan Pidetään Helsinki avoinna -kampanjaan

Helsingin tavoite on pitää kaupungin tarjoamat palvelut avoinna ja alueella toimivat palveluyritykset elinvoimaisina koronasta huolimatta. Helsingin kaupunki kutsuu yrittäjiä ja toimijoita eri aloilta mukaan vähintään marraskuun kestävään kampanjaan. Kampanjaan voi kiinnittäytyä käyttämällä kampanjan materiaaleja, joita kaupunki on tuottanut.