Tervetuloa kokeilemaan Helsingissä!

Testbed Helsinki –sivuston kautta löydät kattavasti Helsingin kaupungin tarjoamia uusien tuotteiden ja palvelujen kehitys- ja kokeilumahdollisuuksia. Sivusto on suunnattu erityisesti yrityksille sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijoille.

NewCo Helsingin yritysneuvonta- ja startup-palvelut

NewCo Helsinki tarjoaa henkilökohtaista yritysneuvontaa, koulutuksia, tapahtumia ja materiaaleja niin yrittäjyyttä miettiville, kuin myös liiketoimintaansa kehittäville yrittäjille ja startupeille.

Yritysluotsit apunasi

Yritysluotsit jalkautuvat helsinkiläisiin yrityksiin, kartoittavat tarpeita ja etsivät niihin ratkaisuja. Luotsit keskittyvät erityisesti yritysten fyysiseen toimintaympäristöön ja lupa-asioihin, työvoima- ja osaamistarpeisiin sekä alkuvaiheen yrittäjyyden ja yritysyhteistyön kehittämiseen.

Apua työvoiman löytämiseen

Elinkeino-osaston yrityskoordinaattorit tekevät yhteistyötä yritysten kanssa etsien ja tarjoten yritysten tarpeisiin sopivia työntekijöitä. Jo sadat eri-ikäiset henkilöt ovat työllistyneet kumppaniyrityksiin, ja kaupunki etsii uusia kumppaneita jatkuvasti.

Helsinki-lisästä tukea palkkaamiseen

Kaupunki kannustaa Helsingin työssäkäyntialueella toimivia työnantajia palkkaamaan työttömän helsinkiläisen. Helsinki-lisän avulla tuetaan työnantajaa rekrytoinnista ja perehdytyksestä aiheutuvissa kustannuksissa. Helsinki-lisän työllistämistuen avulla työnantaja saa tukea myös työllistettävän palkkakustannuksiin.

Luvat ja ohjeet

Mietitkö ruoan myymistä liikkuvasta vaunusta? Haluatko sijoittaa yrityksesi mainosbanderolleja kaupungille? Jos et tiedä miten toimia, tutustu yrityksen tarvitsemiin lupiin, kaupungin edellyttämiin ilmoituksiin ja toimintaa sääteleviin määräyksiin.