Haku helsinkiläisten yksinyrittäjien toimintatukeen koronavirustilanteessa on avautunut

Helsinki myöntää haussa yksinyrittäjille kertaluontoisen 2000 euron toimintatuen aikavälille 16.3.–31.8.2020. Rahoitus toimintatukeen tulee työ- ja elinkeinoministeriöstä. Avustusta voi hakea myös takautuvasti.

NewCo Helsinki neuvoo yrittäjiä koronatilanteessa

NewCo Helsingin yritys- ja startup-neuvonta toteutetaan toistaiseksi etäyhteydellä. Maanantaista 23.3. alkaen yritysneuvojat antavat neuvontaa myös toimiville yrittäjille koronatilanteesta selviämiseksi arkisin klo 9-11 ja 13-17 numerossa +358 (09) 310 36360.

Yritysluotsit apunasi

Yritysluotsit jalkautuvat helsinkiläisiin yrityksiin, kartoittavat tarpeita ja etsivät niihin ratkaisuja. Luotsit keskittyvät erityisesti yritysten fyysiseen toimintaympäristöön ja lupa-asioihin, työvoima- ja osaamistarpeisiin sekä alkuvaiheen yrittäjyyden ja yritysyhteistyön kehittämiseen.

Apua työvoiman löytämiseen

Elinkeino-osaston yrityskoordinaattorit tekevät yhteistyötä yritysten kanssa etsien ja tarjoten yritysten tarpeisiin sopivia työntekijöitä. Jo sadat eri-ikäiset henkilöt ovat työllistyneet kumppaniyrityksiin, ja kaupunki etsii uusia kumppaneita jatkuvasti.

Helsinki-lisästä tukea palkkaamiseen

Kaupunki kannustaa Helsingin työssäkäyntialueella toimivia työnantajia palkkaamaan työttömän helsinkiläisen. Helsinki-lisän avulla tuetaan työnantajaa rekrytoinnista ja perehdytyksestä aiheutuvissa kustannuksissa. Helsinki-lisän työllistämistuen avulla työnantaja saa tukea myös työllistettävän palkkakustannuksiin.

Luvat, ohjeet ja maankäyttö

Yrityksen toiminnassaan tarvitsemiin lupiin, kaupungin vaatimiin ilmoituksiin ja toimintaa sääteleviin määräyksiin voi tutustua ohjeiden ja oppaiden kautta. Myös tontteihin, toimitiloihin ja maankäyttöön liittyviin asioihin voi perehtyä kaupungin sivustolla.