Suoraan sisältöön

Tietoa Hel.fi-sivustosta

Helsingin kaupungin internetsivuille www.hel.fi on koottu kuntalaisia ja matkailijoita palvelevia tietoja. Hel.fi-sivusto on julkaistu vuonna 1995.

Sivuston rakenne ja suunnittelu

Sivuilla on pyritty helpottamaan tiedon hakua. Jokaisen sivun ylälaidassa on hakuruutu jossa voi tehdä haun kaupungin www-sivuilta. Sivun alareunasta löytyy linkki sivukarttaan.

Kaupungin palvelut löytyvät heti päänavigaatiosta sekä palvelujen hakusivulta, josta löytyvät myös asiointipalvelut. Palveluja on luokiteltu kohderyhmien ja kaupunginosien mukaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä -sivu löytyy kaupungin yleisneuvonnan Helsinki-infon sivulta.

Sivujen suunnittelussa on pyritty erityisesti ottamaan huomioon esteettömyyden vaatimukset. Sivut mukautuvat matkapuhelimen ja tabletin näyttöön ja ovat käytettävissä myös näkövammaisten käyttämillä pistekirjoitus- ja puhesyntetisaattoriohjelmilla. Tekstin kokoa voi suurentaa ja tekstiä kuunnella sivun yläosan painikkeilla. 

Palaute palvelusta

Sivuja kehitetään käyttäjien toiveita kuunnellen. Sivujen käytöstä kerätään jatkuvasti tilastoja ja tehdään käyttäjäkyselyitä.

Voit lähettää palautetta Hel.fi -sivujen sisällöstä ja virhetilanteista, toiveita ja kehitysehdotuksia Hel.fi -sivujen toimitukseen palautelomakkeella.

Sivuston historia

Hel.fi 20 vuotta

04.09.2020 15:52

Hel.fi-palvelun tietosuoja

Hel.fi-palvelussa kerätään automaattisesti tietoja kävijöistä. Kaupunki ei luovuta kävijöistä tietoa kaupallisiin tarkoituksiin.

Hel.fi-sivujen toimitus

Kaupunginkanslian viestinnän verkkotoimitus on vastuussa Hel.fi-sivujen kaupunkiyhteisistä sisällöistä. Tietoa linkityksestä ja kuvien käyttöoikeuksista.

Verkko-osoitteet ja .helsinki

Kaupungin sivut ovat osoitteessa www.hel.fi. Helsingin kaupunki on hakenut ICANN-järjestöltä .helsinki -osoitetta.

Hel.fi-sivujen erillissivustot

Hel.fi-sivuille on tehty monia eri sivustoja samalla ilmeellä, mutta omalla navigaatiolla.

Hel.fi -sivujen tilastot ja tutkimukset

Sivuista kerätään tilastotietoa ja tehdään vuosittain käyttäjäkysely.

Hel.fi -sivujen saavutettavuus

Hel.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia kaikille käyttäjille.