Suoraan sisältöön

Tietoturva ja tietosuoja

Tietoturva

Kaupungin sähköisten asiointipalvelujen käyttäminen on turvallista. Kukaan ulkopuolinen ei näe asiointikansiotasi eikä viestejä, jotka lähetät palvelussa.

Suojatun yhteyden tunnistaa siitä, että selaimen osoiterivillä näkyvä osoite alkaa https: (ei http:).
Yleisimmissä selaimissa suojatun yhteyden merkki on suljetun vihreän lukon kuva, joka on osoitekentän alussa. Asiointi.hel.fi -sivuilla on lisäksi vihreällä teksti Helsingin kaupunki, joka tarkoittaa, että sivu on paremmin suojattu kuin sivu, jossa on pelkkä vihreä lukon kuva. Salattua yhteyttä käyttäviä sivuja ei tallenneta tietokoneen välimuistiin.

Sähköisten palvelujen käyttö edellyttää kirjautumista pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Älä luovuta henkilökohtaisia tunnuksiasi toiselle henkilölle. 
Helsingin kaupunki ei koskaan kysy käyttäjiltä pankkitunnuksia, salasanoja, luottokortin numeroa tai muita tunnisteita puhelimitse, sähköpostitse, kirjeitse tai muulla tavalla. Huolehdi siitä, että kukaan ei pääse niihin käsiksi.

Jos käytät tietokonetta, joka on muidenkin käytössä (esimerkiksi kirjastossa tai nettikahvilassa), poistu kaikista ohjelmista ja palveluista, ennen kuin lähdet pois koneelta. Tyhjennä myös selaimen välimuisti.

Välimuisti eli cache tyhjennetään poistamalla koneelta väliaikaiset internet-tiedostot ja sivuhistoria. Ohjeet välimuistin ja sivuhistorian tyhjentämiseen löydät parhaiten käyttämäsi selaimen käyttöohjeista tai kirjoittamalla selaimen hakukenttään esimerkiksi "selaushistorian tyhjennys".

Lisätietoa tietoturvasta saat Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselta

Tietosuoja

Kun olet asiakkaana kaupungin palveluissa tai muutoin asioit kaupungin kanssa, kaupunki kerää henkilötietojasi siinä määrin kuin se on tarpeellista asian hoitamiseksi. Henkilötietojen käsittelylle Helsingin kaupungilla on aina oikeusperuste.

Henkilötietoja kerätään eri rekistereihin tietojen käyttötarkoitusten mukaan. Henkilörekistereistä on laadittu rekisteriselosteet, joista näet muun muassa kunkin rekisterin tietojen käsittelyn tarkoitukset.

Rekisteröitynä sinulla on oikeuksia liittyen omiin henkilötietoihisi ja niiden käsittelyyn Helsingin kaupungilla. Oikeuksia sovelletaan eri tavoin riippuen siitä, mikä on henkilötietojen käsittelyperuste.

Lisätietoa tietosuojasta Helsingin kaupungin palveluissa26.06.2023 12:22