Unelma-ammattiin työn kautta – uusi varhaiskasvatuksen lastenhoitajan oppisopimuskoulutus käynnistyy huhtikuussa

Helsingin kaupunki tarjoaa nyt mahdollisuuden kouluttautua varhaiskasvatuksen lastenhoitajan ammattiin oppisopimuksella. Opintojen aikana opiskelija tekee palkallista kokopäivätyötä päiväkodissa opiskelijastatuksella.
Lapsi ja työntekijä päiväkodissa
Kuva: Maija Astikainen

Huhtikuussa alkavassa varhaiskasvatuksen lastenhoitajan oppisopimuskoulutuksessa on avoinna 20 paikkaa suomen- ja ruotsinkielisissä päiväkodeissa ympäri kaupunkia. 

Oppimista työssä

Koulutus kestää noin kaksi vuotta. Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa varhaiskasvatuksen lastenhoitajan ammattiin vaadittavan kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan. 

Opintojen aikana opiskelija tekee palkallista kokopäivätyötä opiskelijastatuksella, ja pääosa opiskelusta tapahtuukin työpaikalla. Oppisopimusopiskelija perehtyy työtehtävään sekä ammattitaitovaatimuksiin oman ohjaajan tukemana ja toteuttaa päiväkodin pedagogista toimintaa ohjattuna yhdessä muun tiimin kanssa.  

Erilaisia oppisopimuspolkuja

Helsingin kaupunki järjestää varhaiskasvatuksen lastenhoitajan oppisopimuskoulutuksen ensi kertaa avoimen haun kautta. Uuden koulutuksen käynnistäminen on yksi toimenpiteistä, joiden tavoitteena on lisätä henkilöstön saatavuutta varhaiskasvatusalalla. 

Aikaisemmin mahdollisuus hakeutua varhaiskasvatuksen lastenhoitajan ammattiin johtavaan oppisopimuskoulutukseen on ollut Helsingin kaupungin päiväkotien määräaikaisilla varhaiskasvatuksen lastenhoitajilla ja TE-palveluiden asiakkailla. Aikaisempia oppisopimuskoulutuksen muotoja järjestetään myös jatkossa.