Sähköpotkulautojen kausi Helsingissä alkaa 28. maaliskuuta – uusia rajoitusalueita asemien ympäristöihin

Keväästä 2024 lähtien yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja polkupyörien pysäköintiä rajoitetaan myös Helsingin keskustan ulkopuolella metro- ja juna-asemien ympäristössä. Uusia rajoitusalueita tulee muun muassa Pasilaan, Hakaniemeen, Sörnäisiin ja Kalasatamaan.
Sähköpotkulautojen pysäköintialue Punavuoressa keväällä 2023.
Pysäköintialue keskustan rajoitusalueella kesällä 2023.

Kaupunki on sopinut operaattorien kanssa, että sähköpotkulautakausi Helsingissä alkaa torstaina 28. maaliskuuta.

Pysäköintiuudistus toteutetaan geoaitaamalla eli operaattorien sovelluksiin tulevilla pysäköintialueilla. Asemien ympäristössä pysäköidä voi vain näille alueille.

Rajoitusalueita juna- ja metroasemien ympäristöihin

– Kaupunki on saanut paljon palautetta sähköpotkulautojen pysäköinnistä ja juuri asemien ympäristöt ovat olleet haastavia paikkoja. Siksi pysäköintiä päätettiin rajoittaa juuri metro- ja rautatieasemien ympäristöissä, sanoo yksikön päällikkö Heikki Palomäki Helsingin kaupungilta.

Vilkkaimmilla asemilla kuten Pasilassa ja Hakaniemessä pysäköintialueet merkitään maalatuilla pysäköintiruuduilla. Muilla asemilla pysäköintiä ohjataan ensisijaisesti sovelluksen kautta virtuaalisilla pysäköintialueilla.

Pysäköintialueet otetaan käyttöön vaiheittain kauden aikana. Alkuun rajoitukset tulevat voimaan Pasilan, Hakaniemen, Sörnäisten, Kalasataman ja Herttoniemen asemilla.

Keskustan rajoitusalue käytössä myös vuonna 2024

Keskustan rajoitusalueella jatkavat toimintaansa viisi operaattoria eli Voi, Tier, Ryde, Bird ja Bolt. Joitain keskustan pysäköintialueita on muutettu tai siirretty saadun palautteen pohjalta.

Keskustan rajoitusalueesta kaupunki on saanut hyvää palautetta ja kesällä 2023 yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen määrä väheni keskustassa.

Kartta rajoitusalueiden sijainneista Helsingissä 2024.
Kartta rajoitusalueiden sijainneista Helsingissä 2024.