Kuljetuspalvelujen laskutus muuttuu elokuun alusta alkaen

Muutos tarkoittaa, että asiakas ei enää 1.8.2023 alkaen maksa kuljetuksen omavastuuta kuljettajalle autossa, vaan Helsingin kaupunki lähettää laskun tehtyjen matkojen omavastuuosuuksista. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa.
Mies istuu taksissa.
Kuva: Jussi Hellsten

Jos asiakkaalla on jo tällä hetkellä käytössä kuukausilaskutus tai maksuttomat matkat, esimerkiksi työ- ja opiskelumatkat tai veteraanien kuljetukset, hänelle ei tule muutoksia nykyiseen käytäntöön. 

Jos asiakkaalla on matkalla mukana oman saattajan/avustajan lisäksi muita matkustajia, esimerkiksi perheenjäsen, he maksavat omavastuuosuutensa kuljettajalle kuten aiemminkin.

Muutos ei edellytä asiakkaalta mitään toimenpiteitä. Ensimmäisessä laskun saapumisessa muutoksen jälkeen voi olla viivettä.

Kaikki ne asiakkaat, joilla on voimassa oleva kuljetuspalvelupäätös, ovat saaneet kirjeenä tarkemmat tiedot.

Lisätietoja kuljetuspalveluista löydät Palvelukeskus Helsingin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Sosiaali- terveys- ja pelastustoimen verkkosivuilta.

Muuttunut käytäntö liittyy Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain (734/1992) osittaisuudistukseen (1201/2020). Uusi laki velvoittaa hyvinvointialuetta (Helsingin kaupunki) antamaan asiakkaalle asiakasmaksua koskevan laskun. Tämä poistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden yksityisiltä palveluntuottajilta oikeuden laskuttaa asiakkailta asiakasmaksuja.