Asukasilta Kampissa - Kohti Kampin terveys- ja hyvinvointikeskusta

Helmikuinen asukasilta Kampin palvelukeskuksessa kokosi yhteen 80 keskustan tulevista sosiaali- ja terveyspalveluista kiinnostunutta helsinkiläistä. Illan teemana oli vuonna 2028 toimintansa aloittava Kampin terveys- ja hyvinvointikeskus.
Kampin terveys- ja hyvinvointikeskus tulee sijaitsemaan osoitteessa Salomonkatu 8.  Kuva: YIT
Kampin terveys- ja hyvinvointikeskus tulee sijaitsemaan osoitteessa Salomonkatu 8. Kuva: YIT

 Asukastilaisuuden keskeisiä teemoja olivat tämän vuoden alussa käynnistynyt terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen ja sen tuleva palveluvalikoima. Terveys- ja hyvinvointikeskukseen siirtyy iso osa keskustan sote-palveluja.    

Yleisö oli erityisen kiinnostunutta palvelujen saatavuudesta, sen haluttiin kehittyä parempaan suuntaan. Palvelujen saatavuutta pyritään parantamaan kehittämällä uusia toimintatapoja ja pidentämällä aukioloaikoja. Tätä työtä tehdään, kun Helsinkiin suunnitellaan terveys- ja hyvinvointikeskuksia kuten Kamppi.  

Tilaisuudessa kysyttiin hyviä kysymyksiä esimerkiksi esteettömyyteen liittyen. Miten esteettömyys tullaan huomioimaan rakennuksessa ja sen ympäristössä? Saavathan liikuntaesteiset asukkaat osallistua esimerkiksi esteettömyyskävelyyn hyvissä ajoin ennen käyttöönottoa?  

Myös saattoliikenteen sujuvuus ja pysäköintipaikojen sijainnit koettiin tärkeiksi palvelujen saavutettavuuden varmistamiseksi. Tilaisuudessa esiin nousseisiin teemoihin palataan vielä seuraavissa asukastilaisuuksissa. 

Asukasillan tunnelma oli mukava. Kuulijat antoivat hyvää palautetta siitä, että jo näin varhain otetaan asukkaat mukaan keskusteluun. Nyt saatua tietoa pidettiin hyvin selkeänä ja riittävänä vielä tässä vaiheessa. 

 

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen asukasillassa käytiin aktiivista keskustelua.  Kuva: Pirkko Excell
Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen asukasillassa käytiin aktiivista keskustelua. Kuva: Pirkko Excell

Helsingin kaupunkistrategian mukaisesti sote-palveluja kehitetään ja suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Asukastilaisuuksia järjestetään jatkossa kaksi kertaa vuodessa. Saimme palautetta siitä, että seuraava tilaisuus voisi olla hybridimuotoinen, jolloin siihen voisi osallistua myös verkon välityksellä. Tällöin osallistuminen voisi kiinnostaa enemmän myös nuorempaa väkeä.  

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskus 

  • Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakennustyöt ovat käynnistyneet Sähkötalon vieressä osoitteessa Salomonkatu 8.  
  • Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut ottaa rakennuksen käyttöön arviolta vuoden 2028 alkupuolella.  
  • Kampin terveys- ja hyvinvointikeskukseen siirtyvät suunnitelmien mukaan muun muassa Kivelän ja Viiskulman terveysasemien palvelut. Lauttasaareen on jäämässä Kampin terveys- ja hyvinvointikeskukseen kuuluva lähipalvelupiste. 
  • Tulevan Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen palveluja ovat esimerkiksi terveysasemapalvelut, ​fysioterapia, toimintaterapia, nuorten ja ​aikuisten sosiaalipalvelut ja matalankynnyksen ​Mieppi-mielenterveyspalvelut.  ​ 

Tule mukaan Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen palvelujen suunnitteluun