Yli puolet Tapiolan siltaonnettomuudessa loukkaantuneista on päässyt kotiin sairaalasta

Kalasataman peruskoulun 7.-8. luokan oppilaita joutui torstaina vakavaan onnettomuuteen Espoon Tapiolaan suuntautuneen opetusretken aikana.  Sairaalahoitoon joutuneista 24 potilaasta 14 on kotiutettu HUSin sairaaloista. Tilanne koulussa on rauhallinen ja koulun henkilökunta ja oppilaat saavat tarvitsemansa tuen.
Black and white information icon.

Espoon Tapiolassa tapahtuneen siltaonnettomuuden jälkeen sairaalahoitoon joutuneista 24 potilaasta 14 on kotiutettu HUSin sairaaloista, kertoi HUS tiedotteessaan perjantaina.

Kenenkään edelleen sairaalahoidossa olevan vammat eivät ole erityisen vakavia, mutta he ovat vielä hoidettavana tarvittavien tutkimusten, toimenpiteiden tai seurannan vuoksi.

Kalasataman peruskoulussa tilanne on rauhallinen ja koulun henkilökunta ja oppilaat saavat kaiken tarvitsemansa tuen. Helsingin kaupunki järjesti kriisiapua koululla oppilaille ja koulun henkilökunnalle jo torstaina. Koulukuraattori, terveydenhoitaja ja psykologi tukivat koululla oppilaita. 

Torstaina opintoretkellä olleista oppilaista yli 20 alaikäistä nuorta ja yksi opettaja on loukkaantui eri asteisesti. Heitä hoidettiin HUSin Siltasairaalassa, Uudessa lastensairaalassa sekä Peijaksen ja Jorvin sairaaloissa.  

Helsingin kriisipäivystys auttaa ympäri vuorokauden 

Onnettomuus herättää keskustelua ja huolta. Huolen ja ajatusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. 

Kriisipäivystyksen ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat avun tarvitsijat tarvittaessa eteenpäin muiden palvelujen pariin.

Lapset ja aikuiset reagoivat järkyttäviin tapahtumiin yksilöllisesti, toiset voimakkaammin ja toiset lievemmin. Järkyttävästä tilanteesta johtuvat reaktiot ovat pääosin normaaleja ja ne lieventyvät yleensä ajan kuluessa. 

Vanhemmat ovat lapsen paras tuki ja turva. Kriisipäivystyksestä saa tarvittaessa 
ohjausta, miten lapsen kanssa voi käsitellä järkyttäviä tapahtumia.

Helsingin kriisipäivystys tarjoaa osallisten omaisille apua ja tukea ympäri vuorokauden,  p. 09 310 44222. Muut tapahtuneesta järkyttyneet voivat tarvittaessa olla yhteydessä MIELI ry:n kriisipuhelimeen ympäri vuorokauden, p. 09 2525 0111.  

Uutista on päivitetty 11.5.: Uutisesta on poistettu loukkaantuneiden omaisille tarkoitettu väliaikainen tiedustelupuhelinnumero, joka ei ole enää käytössä. 
Uutista on päivitetty 12.5.: Lisätty tieto kotiinpäässeistä oppilaista.