Raide-Jokerin rakennustyöt aloitettiin kaksi vuotta sitten – rakentaminen on aikataulusta edellä

Raide-Jokeria on nyt rakennettu kaksi vuotta. Rakennustyöt aloitettiin 3. kesäkuuta 2019.
Raide-Jokerin ratatyömaa Pitäjänmäentiellä.

Raide-Jokeria on rakennettu kaksi vuotta. Rakennustyöt aloitettiin 3. kesäkuuta 2019. Kahden vuoden jälkeen rakennustöistä on valmiina 58 prosenttia ja rataa asennettuna 11,5 kilometriä. Rakennustyöt ovat edenneet niin hyvin, että projekti on noin viisi kuukautta aikataulusta edellä. Rakennustöiden puolesta pikaraitiotien liikennöinti on mahdollista aloittaa jo vuoden 2024 alussa.

Kesä 2021 on Raide-Jokerin työmailla intensiivisin. Vuoden 2021 lopussa on valmiina pääosa Espoon osuuden töistä ja 20 kilometriä kaksoisraidetta.

Toisen rakennusvuoden aikana valmistui ensimmäinen katuosuus, Leppävaarankatu Espoossa. Sen lisäksi Helsingin ja Espoon kaupungit ovat vastaanottaneet Raide-Jokeri-allianssilta muun muassa useita siltakohteita, rataosuuksia Otaniemessä ja Pirkkolassa sekä Mustapuron tulva-altaan ja uuden uoman. Toisen vuoden aikana avattiin myös Vantaanjoen ylittävän Tulvaniitynsillan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön lokakuussa 2020. Keväällä 2021 päästiin aloittamaan pikaraitiotien rakentaminen myös Patterimäen puistossa ja Haagan liikenneympyrässä. 

Seuraa rakentamisen edistymistä alueellasi alue- tai katukohtaisesti(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Raide-Jokerin tiedote(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Raide-Jokeri