Lapinlahdenkadun ylikulkusillan ja Crusellinsillan korjaustyöt käynnistyvät toukokuussa

Lapinlahdenkadun ylikulkusillan ja Crusellinsillan korjausurakka käsittää Ruoholahden ja Jätkäsaaren yhdistävän Crusellinsillan korjaustyöt ja sillan ympäristön katutyöt sekä Kampissa Lapinlahden ylikulkusillan peruskorjaustyöt. Toukokuun alkupuolella alkava urakka aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin.
Crusellinsillan korjaustyöt käynnistyvät toukokuun alussa. Kuva: Aamos Kantola
Crusellinsillan korjaustyöt käynnistyvät toukokuun alussa. Kuva: Aamos Kantola

Crusellinsillalla uusitaan pintarakenteet ja kannen vesieristys sekä tehdään sillan tukitornin eli pylonin osittainen kunnostaminen. Lisäksi rakenteiden halkeamia injektoidaan ja korroosiovaurioita kunnostetaan tarvittavassa laajuudessa. Sillan pohjois- ja eteläpäässä katualueella tehdään pintarakenteiden ja hulevesikaivojen muutostöitä.

Lapinlahden ylikulkusillalla uusitaan pintarakenteet, vesieristys, reunapalkit ja kaiteet. Sillan kannen alapinta pinnoitetaan kauttaaltaan ja etumuurien alaosat piikataan ja paikataan valamalla. Sillan alapuolella kulkevalle Baanalle tehdään kevyen liikenteen suojaksi erillinen suojarakenne.

Siltaurakka vaikuttaa liikenteeseen

Raitiovaunuliikenne Crusellinsillalla katkeaa 3.6.–1.9. väliseksi ajaksi ja korvataan linja-autoilla.

Ajoneuvo-, jalankulku- ja pyöräilyliikenne säilyvät molemmilla silloilla, mutta työalueiden takia ajokaistat supistuvat ja jalan tai pyörällä pääsee kulkemaan vain sillan toista puolta.

Urakoitsija ohjaa liikennettä opastein. Liikennejärjestelyt muuttuvat arviolta 2–3 kertaa urakan aikana, ja näistä tiedotetaan erikseen lähempänä muutosajankohtia.

Siltaurakan on tarkoitus valmistua marraskuun lopulla. Urakoitsijana toimii Kreate Oy.