#OlenTukena-kampanja tulee jälleen – 3661 tapaa olla tukena

Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta on parhaimmillaan merkityksellistä yhdessäoloa, joka tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia niin lapselle kuin aikuiselle. Tätä vapaaehtoistoimintaa tehdään jälleen näkyväksi #OlenTukena-kampanjassa 8.1–14.1. Viikon aikana tukihenkilöiden, tukiperheiden ja aikuiskavereiden tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #OlenTukena ja #JagStöder.
Vapaaehtoistoiminta tuo iloa lasten lisäksi myös vapaaehtoisille aikuisille.  Kuva: Ilkka Vuorinen
Vapaaehtoistoiminta tuo iloa lasten lisäksi myös vapaaehtoisille aikuisille. Kuva: Ilkka Vuorinen

Tänä vuonna kampanjassa ovat mukana Helsingin kaupunki, Pelastakaa Lapset, Yhteiset Lapsemme, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri, SOS-Lapsikylä, OmaKamu ry, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, HelsinkiMissio, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialue. Toimijoiden kautta yhteensä jo 3661 vapaaehtoista aikuista tai tukiperhettä antavat aikaansa lapsille ja nuorille. 

Vapaaehtoisia aikuisia tarvitaan jatkuvasti ympäri Suomea ja erilaisia tapoja olla mukana on tarjolla paljon. #OlenTukena-kampanjassa kerrotaan yksittäisistä kokemuksista ja yhdessä jaetuista hetkistä. Nämä hetket tuntuvat usein arkisilta, mutta ovat merkityksellisiä niin lapselle kuin vapaaehtoiselle itselleen. 

Helsingin kaupungin lasten ja nuorten vapaaehtoisen tukihenkilötoiminnan uudet vapaaehtoiset Selina Sassila ja Anna Veijalainen kertovat millaista on olla tukena. 

– Pohdin alkutaipaleella, kuinka paljon uskallan hassutella ja olla oma itseni. Ensimmäisellä tapaamiskerralla tuettavan lapsen kanssa lokki nappasi jäätelöpalloni Kauppatorilla. Eipä olisi voinut parempaa jäänrikkojaa keksiä ja naurulla selvisi tästäkin pienestä vastoinkäymisestä, Selina kertoo. 

– Resurssit eivät aina jakaudu tasan esimerkiksi ajallisesti. Siispä se, että vapaaehtoisena voi auttaa pienellä määrällä omaa aikaansa, on yhteiskunnallisesti ja myös henkilökohtaisesti itselleni tärkeää, Anna jatkaa.

Kampanja-aikana muistutetaan näiden pienten hetkien olemassaolosta ja tehdään näkyväksi arkisia ilonaiheita, joita vapaaehtoistoiminta voi antaa.  Anna ja Selina ovat yhtä mieltä siitä, että tukihenkilönä toimiminen on antoisaa ja ehdottomasti arvokasta. 

Kiinnostuitko:

Mari Mehtonen,  tukihenkilötoiminnan sosiaaliohjaaja, Helsingin kaupunki

09 310 43112, mari.mehtonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

 

Sanna Temisevä, vastaava toiminnanohjaaja, OmaKamu ry

050 542 8383, sanna.temiseva@omakamu.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

 

Roosa Klemetti, Omilleen-toiminnan koordinaattori, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry

045 843 9651,  roosa.klemetti@ehja.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)