Kaupunkiuudistusalueilla juhlitaan joulukuussa monin eri tavoin

Kaupunkiuudistusalueilla pääsee joulukuussa kokemaan joulun taikaa, yhdessä oloa, valosirkusta ja joululauluja. Helsingin kaupunkiuudistusalueita ovat Malminkartano ja Kannelmäki, Malmi, Mellunkylä sekä Meri-Rastila.
Kaupunkiuudistusalueilla juhlitaan joulukuussa itsenäisyyspäivää ja joulua.  Kuva: Jussi Hellsten
Kaupunkiuudistusalueilla juhlitaan joulukuussa itsenäisyyspäivää ja joulua. Kuva: Jussi Hellsten

Joulun ja talven taikaa pääsee joulukuussa aistimaan eri puolilla kaupunkiuudistusalueita. Kannelmäessä Kanneltalossa juhlitaan itsenäisyyttä yhdessä herkullista juhla-ateriaa yhdessä nauttien. Voit tulla yksin tai ottaa mukaan kaverin, naapurin, tuttavan, serkun, perheen tai suvun – tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Luvassa on myös livemusiikkia. 

Lämminhenkinen tapahtuma järjestetään Kanneltalossa jo viidettä kertaa. Itsenäisyyspäivän ohjelman tuottaa Kanneltalo ja Pand – taiteilijat rauhan puolesta. Mukana tapahtumassa ovat myös D-asema Kannelmäki, Lännen aikuissosiaalityö, Kannelmäen kirjasto ja Kannelmäen nuorisotalo. 

Meri-Rastilassa Merirastin kappelissa järjestetään erilaisia tapahtumia pitkin joulukuuta. Kulttuuritila Meri-Rastissa järjestetään 6. joulukuuta itsenäisyyspäivän myyjäiset. Myyjäisissä tarjolla käsitöitä, kotitekoisia herkkuja ja kansainvälistä tunnelmaa.

Kontulan ostarilla juhlitaan 9. joulukuuta Mellunkylän joulutapahtuma-niminen tapahtuma alkaa ostarilla kello 12. 

Malminkartano tuikkii-tapahtuma järjestetään Piianpuistossa Malminkartanonaukiolla 13. joulukuuta kello 17.30 alkaen. Juhlassa on luvassa ainakin valosirkusta ja joululauluja. 

Helsingin kaupunkiuudistusalueita ovat Malminkartano ja KannelmäkiMalmiMellunkylä sekä Meri-Rastila. Kaupunkiuudistus on Helsingin uusi tapa kehittää asuinalueita ja ehkäistä asuinalueiden eriytymistä eli segregaatiota. Tavoitteena on luoda uutta elinvoimaa vanhoille asuinalueille panostamalla kunnostamiseen ja uuden rakentamiseen.