Helsinki tarjoaa oppimisteknologia-alan yrityksille ponnahduslaudan kansainväliselle kasvulle

EdTech Hautomo Helsinki on Suomen ensimmäinen oppimisteknologia-alan nuorten kasvuyritysten tukemiseen keskittyvä yrityshautomo-ohjelma. Haku 20 viikkoa kestävään ohjelmaan on taas auki. Hautomoon valitaan mukaan potentiaalisia oppimisteknologia-alan yrityksiä, joiden kanssa Helsingin kaupungin asiantuntijat terävöittävät tiimien liiketoimintaideoita ja auttavat kasvattamaan yhteistyössä ideoista kaupallistettavia, skaalautuvia ja kansainvälisiä liiketoimintakonsepteja.
Bang Lee ja Nayoung Yoon osallistuivat EdTech Hautomo Helsinkiin Sam Corporation -yrityksellä, joka keskittyy interaktiivisen tarinankerronnan ratkaisuun. Kuva: Helsinki Education Hub
Bang Lee ja Nayoung Yoon osallistuivat EdTech Hautomo Helsinkiin Sam Corporation -yrityksellä, joka keskittyy interaktiivisen tarinankerronnan ratkaisuun. Kuva: Helsinki Education Hub

EdTech Hautomo Helsingin tavoitteena on auttaa yrityksiä luomaan vakaa pohja liiketoiminnalle. Ohjelma järjestetään nyt viidettä kertaa ja mukaan voi hakea 30.4.2023 mennessä.

Ohjelmassa vahvistetaan liiketoimintasuunnitelmaa, pedagogista vaikuttavuutta sekä markkinointia

Hautomo-ohjelmaan valittavat tiimit pääsevät edistämään liiketoimintaansa temaattisten viikkojen avulla, joissa käsitellään muun muassa liiketoimintasuunnitelmaa, pedagogista vaikuttavuutta sekä myyntiä ja markkinointia. Osallistujille tarjotaan myös mahdollisuus saada itselleen alan mentoreista lisätukea.

EdTech Hautomo Helsinkiin aiemmin osallistuneiden yritysten tulokset ovat lupaavia. Hautomo-ohjelman läpikäyneet startupit ovat kehuneet kaupungin apua muun muassa yrityksen perustamisessa, yhteistyökumppanien löytämisessä, liiketoiminta- ja tuotesuunnitelman rakentamisessa sekä tuotteen pedagogisen vaikuttavuuden nostamisessa uudelle tasolle.

- Ohjaus ja tuki, jonka olemme ohjelman aikana saaneet, on ollut huikeaa. Kouluttajat ovat liiketoiminnan ja koulutuksen ammattilaisia ja mentorimme ovat kokeneita yrittäjiä, jotka osaavat niin menestyneen kuin epäonnistuneen yrityksen reseptit, sanoo hautomoon osallistunut, LiveTalks yrityksen perustaja, Tiago da Silva Carvalho.

Mukaan valitut tiimit pääsevät hyödyntämään kaikkia Helsinki Education Hubin palveluita, kuten ilmaista yhteiskäyttötilaa Helsingin keskustassa sekä laajaa tarjontaa alan tapahtumista. Lisäksi osallistujat voivat mahdollisuuksien mukaan hyödyntää kaupungin kokeilualustapalveluita ja yhteiskehittää ratkaisuaan yhdessä käyttäjien kanssa. Ohjelman päätteeksi tiimit pääsevät myös pitchaamaan innovaationsa alan johtaville asiantuntijoille, sijoittajille ja vaikuttajille. Tämä toimii ponnahduslautana yrityksen seuraaviin askeliin kohti kasvua ja skaalautuvuutta.

- Kaikki täällä Hubilla ovat olleet todella avuliaita ja mukavia. Myös yhteisö on elävä ja täynnä samanhenkisiä ihmisiä eri taustoista. Tila on mitä mainioin työskentelyyn ja kokoustamiseen. Et koskaan tiedä kenet tapaat tänään: ovista sisään voi astua opettajia, sijoittajia, tutkijoita tai kokonainen koululuokka, da Silva Carvalho lisää.

Helsinki on oppimisteknologia-alan edelläkävijä

Helsingin oppimisteknologia-alan ekosysteemi on maailmanlaajuisesti tunnistettu. Myös EdTech Hautomo Helsinki on kohonnut suosituksi hautomo-ohjelmaksi. Sen on toistaiseksi käynyt läpi jo 40 startupia ja ohjelmaan on hakenut mukaan yrityksiä maailmanlaajuisesti. Helsingissä yrityksillä on vahva pohja rakentaa kasvua ja käyttää hyväksi kattavaa alan verkostoa sekä rahoitusmahdollisuuksia. 

Helsingin kaupunki haluaa myös kaupunkistrategiassaan olla vahva yritysten kilpailukykyä tukeva toimija, jossa kehitetään globaalisti merkityksellisiä ongelmia ratkaisevaa liiketoimintaa. Tavoitteen toteuttamiseksi kaupunki myös panostaa yhä enemmän yritysten innovaatiotoiminnan tukemiseen. Helsinki tarjoaa yrityksille kattavat liiketoiminnan ohjauksen palvelut, tapahtumia ja kansainvälisesti ainutlaatuisen kokeiluympäristön. Kaupungin tavoitteena onkin, että koko kaupunki toimii kokeilualustana yritysten uutta luovalle liiketoiminnalle. Tässä työssä kaupungin hautomotoiminnalla on tärkeä rooli.

- Helsinki todella on maailman oppimisen pääkaupunki ja yhdistettynä vahvaan startup-ekosysteemiimme tämä on oppimisteknologian innovaatioiden kannalta täydellinen ympäristö kasvaa. Olemme erittäin ylpeitä kaikista hautomo-ohjelman läpikäyneistä tiimeistä ja viidenteen erään toivomme saavamme uusia ja kunnianhimoisia hakijoita, kertoo Helsinki Education Hubin johtava asiantuntija Mia-Stiina Heikkala.

Uusi EdTech Hautomo Helsingin ohjelma aloittaa elokuussa 2023 ja siihen valitaan kymmenen yritystä. Lisää ohjelmasta ja sen hakukriteereistä voi lukea ohjelman sivuilta. Lisäkysymyksiä ohjelmaan liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen educationhub@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)