Helsingin osallistuvan budjetoinnin kolmas uudistettu kierros pyörähtää käyntiin lokakuussa

Seuraava OmaStadin kierros alkaa lokakuussa. Se tulee olemaan aikaisempiin kierroksiin verrattuna ajallisesti lyhyempi. Tavoitteena on, että lokakuussa tehdyistä ehdotuksista äänestetään ensi keväänä.
Helsinkiläisille yhteinen OmaStadin kolmatta kierrosta suunnitteleva työpaja pidetään keskiviikkona 14. kesäkuuta kello 17–19 Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa. Kuva: Juha Valkeajoki
Helsinkiläisille yhteinen OmaStadin kolmatta kierrosta suunnitteleva työpaja pidetään keskiviikkona 14. kesäkuuta kello 17–19 Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa. Kuva: Juha Valkeajoki

Helsinkiläiset voivat ideoida 2.–15. lokakuuta siitä, miten kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa.

Ideoista muovataan ehdotuksia, joille laaditaan kustannusarviot. Ensi keväänä äänestetään siitä, mitkä ehdotukset pääsevät jatkoon. Eniten ääniä saaneita ehdotuksia kehitetään sen jälkeen yhdessä asukkaiden kanssa.

OmaStadin prosessi on uudistunut edellisellä kierroksella kerätyn palautteen pohjalta. Kaupunkilaiset ja kaupungin asiantuntijat ovat yhteistyössä päivittäneet sitä.

- Kaupunkilaiset ovat toivoneet, että ehdotuksista päästäisiin äänestämään nykyistä nopeammin. Ehdotusten toivotaan myös etenevän toteutukseen sujuvammin. Kolmannella kierroksella näin tapahtuu. Samalla asukkaiden osallisuuden tunne vahvistuu, kun oma vaikuttaminen näkyy nopeammin kaupunkikuvassa, kertoo kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Osallistu OmaStadin kolmannen kierroksen luomiseen

Osallistuvan budjetoinnin idea onnistuu parhaiten silloin, kun kaupunkilaiset, järjestöt ja yhteisöt yhdessä suunnittelevat sitä. 

Kaikille helsinkiläisille yhteinen OmaStadin kolmatta kierrosta suunnitteleva työpaja pidetään keskiviikkona 14. kesäkuuta kello 17–19 Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansalissa.

- Meille on tärkeää, että kaikki helsinkiläiset voivat osallistua ja vaikuttaa siihen, että oma kotikaupunki on entistä mukavampi. Hyvällä yhteisellä suunnittelulla osaamme huomioida monenlaisten kaupunkilaisten tarpeet, sanoo alueosallisuuspäällikkö Johanna Sinkkonen.

Helsinki on asukkaidensa näköinen kaupunki 

OmaStadi on järjestetty kaksi kertaa vuosien 2018–2021 aikana. Näiden kierrosten pohjalta helsinkiläiset ovat äänestämällä valinneet 119 ehdotusta jatkoon. Nämä ehdotukset ovat muuttuneet uudistuksiksi, jotka ovat tuoneet piristystä eri puolille kaupunkia. Uudistusten budjetti on ollut yhteensä lähes 13 miljoonaa euroa.

Tämän vuoden aikana Helsingissä on saatu valmiiksi edellisen OmaStadin kierroksen uudistuksia. Syksyn 2021 äänestyksessä suosituimpia olivat erilaiset ulkoliikuntaan liittyvät hankkeet, kuten talviuintipaikat ja ulkoliikuntasalit. Lisäksi asukkaiden iloksi on saatu järjestettyä robottikerhoja, lisättyä lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia sekä tuotua kesäkanoja helsinkiläiseen leikkipuistoon. Kaikkiaan 75 uudistuksen valmistumista voi seurata OmaStadin verkkosivuilla.