Ehdota vuoden 2023 katutyömaata

Helsingin kaupunki järjestää jo kolmatta kertaa Vuoden katutyömaa -kilpailun. Kaupunkilaiset voivat ehdottaa suosikkejaan kisaan kyselyn avulla 10.9. asti.
Hämeentien katutöitä vuonna 2020. Kuva: Susa Junnola
Hämeentien katutöitä vuonna 2020. Kuva: Susa Junnola

Kilpailun tavoitteena on löytää työmaa, jonka työmaajärjestelyt, opastukset ja väliaikaiset kulkureitit ovat kaikille kadunkäyttäjille ensiluokkaisia ja toimivia. Kilpailu tuo esille ja kehittää katutyömaiden hyviä käytäntöjä ja kannustaa parempaan työmaatoimintaan.

Mukana on sekä kiinteistötyömaita että erikokoisia infratyömaita.

Kaupunkilaiset voivat osallistua työmaiden kisailuun ehdottamalla omaa suosikkityömaata, jossa asiat toimivat heidän mielestään erityisen hyvin. Myös infra-alan toimijat voivat ehdottaa omia työmaitaan mukaan kilpailuun.

Ehdotuksia voit esittää kyselyssä (linkki alhaalla). Voit vastata kyselyyn suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Lopullisen valinnan parhaimmasta työmaasta tekee arviointiraati, johon kuuluu Infra ry, Rakli, Invalidiliitto, Näkövammaisten liitto, Helsingin seudun kauppakamari, HSL, HSY ja Helsingin kaupunki. Kilpailun koordinoi Ramboll.

Arviointiraati käy vuoropuhelua työmaiden kanssa kilpailun aikana ja kannustaa hyvien käytäntöjen ylläpitämiseen sekä kehittämiseen antamalla palautetta ja parannusehdotuksia. Näin ollen jo itse kisaan osallistumisesta on hyötyä työmaille.

Kilpailun eteneminen:

  • Kilpailu alkaa ma 29.5. kaupunkilaisten kyselyllä. Kaupunkilaisten ehdotuksien joukosta valitaan työmaita mukaan kilpailuun. Ehdotuksia voi jättää su 10.9. asti.
  • Arviointiraati seuraa kesän aikana kilpailussa mukana olevien työmaiden suoriutumista huomioiden mm. työmaan läheisyydessä liikkumista jalan tai pyörällä, esteettömyyttä, siisteyttä, turvallisuutta, työmaataulua ja yleisvaikutelmaa. Arviointeja tehdään työmaakäynneillä.
  • Kilpailun voittajat (voittaja sekä kaksi kunniamainintaa) julkistetaan lokakuun alussa.
  • Voit seurata kilpailun etenemistä sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtagia #katutyömaa2023