Työväenopiston syksyn ilmoittautumiset alkavat 12.8.

Uusi harrastus on onni, joka voi muuttaa koko elämän. Työväenopiston kurssi-ilmoittautumiset käynnistyvät 12.8. osoitteessa ilmonet.fi. Tutustu tarjontaan jo nyt.
Kuvia työväenopiston kursseilta. Kuva: Maija Väänänen, Suvi-Tuuli Kankaanpää
Kuvia työväenopiston kursseilta. Kuva: Maija Väänänen, Suvi-Tuuli Kankaanpää

Oppiminen käy leikiten

Helsingin työväenopiston tulevan lukuvuoden teemana on leikki. Leikkiin kuuluvat mielikuvitus, innostuminen, heittäytyminen ja yhdessä tekeminen. Leikkisyys näkyy tulevan vuoden kurssi- ja tapahtumatarjonnassa kaikilla ainealoilla. Luvassa on muun muassa leikkikalujen rakentelua, lautapelien pelaamista, jongleerausta tai vaikka matka Tylypahkan makumaailmaan.

Mitä on luvassa syksyllä

Opistossa voi opiskella 27 eri kieltä. Teemalliset lyhyt- ja erikoiskurssit tukevat ja kehittävät kielitaitoa tehokkaasti. Uusimpia kieliä ovat latvia, liettua sekä tšekin kieli.

Kotitalouden kurssivalikoima sisältää monenlaisia herkkuja ja hauskoja aktiviteetteja. Perhekursseilla kokkaillaan korealaista bibimbapia, leivotaan yksisarviskuppikakkuja ja muotoillaan sarjakuvahahmo bento-rasiaan.

Taidekurssilla on tilaa luovuudelle. Erityisesti Elävän mallin croquis ja maalaus - kurssilla toteutetaan monenlaista asentomaalausta anatomian oppeja unohtamatta. Virkistävä taidepläjäys! -kurssilla ei vältytä yllätyksiltä ja elämyksiltä vaan nautitaan innostuksesta ja inspiraatiosta.

Käsityöharrastuksen voi aloittaa puutyön tai ompelun perusteista. Ompelukoneen käyttöä opetetaan niin suomeksi kuin englanniksi. Osaavampi ompelija voi viedä taitonsa seuraavalle tasolle Vyötärökorsetti omien mittojen mukaan -kurssilla.

Tarjolla paljon maksuttomia tapahtumia ja luentoja

Työväenopisto järjestää myös satoja mielenkiintoisia tapahtumia ja luentoja, jotka ovat avoimia ja maksuttomia kaikille.

Syyskauden luentoaiheita ovat muun muassa Historia kissojen silmin nähtynä, Sodan tutkimusta historian valossa, Leikin monet merkitykset, Salaliittoteorioiden houkutukset sekä Saksalaista futista ja sen kulttuurihistoriaa. Stoan Filosofiakahvilassa käydään keskusteluja yhteiskunnallista aiheista, jotka päätetään yhdessä kunkin kerran alussa.

Osaaminen talteen

Yhä useammasta työväenopiston kurssista voi saada myös opintopisteitä omaan sähköiseen opintorekisteriin. Näin opistossa opittu tulee näkyväksi. Opittuja taitoja voi hyödyntää myöhemmin muissa opinnoissa tai työnhaussa. Työväenopistossa voi siis opiskella niin omaksi ilokseen kuin hyvin tavoitteellisestikin.

Myös ristiinopiskelu oppilaitosten välillä tuo syksyyn uusia tuulia. Ristiinopiskelussa kaupungin lukioiden ja Stadin AO:n opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muun kuin oman oppilaitoksensa valikoimasta. Työväenopisto on mukana tarjoamassa opiskelijoille näitä mahdollisuuksia.

Merkitse suosikit jo nyt Ilmonet-sivustolla

Työväenopiston monipuoliseen tarjontaan voi tutustua jo nyt Ilmonet.fi-palvelussa. Opinto-oppaat ovat noudettavissa kirjastoista 18.7. alkaen ja opistoista 1.8. alkaen. Oppaiden pdf-versiot julkaistaan opistojen kotisivuilla kesäkuun lopussa.

Voit ilmoittautua Ilmonet.fi -sivustolla ympäri vuorokauden ja koko lukuvuoden ajan, ainealueiden ilmoittautumisen avauduttua 12.8.

Voit myös ilmoittautua kursseille puhelimitse 09 310 88610 tai paikan päällä opiston palvelupisteissä niiden aukioloaikana.

Ilmoittautuminen syksyn 2024 kursseille alkaen porrastetusti klo 10.00

Ma 12.8. Kuvataide, Tietotekniikka, Media, Liikunta, hyvinvointi ja terveys

Ti 13.8. Ihminen, yhteiskunta, kulttuuri, Kotitalous, Käsityö, Kirjallisuus,

teatteri, äidinkieli, Musiikki, Luonto ja ympäristö, Tekniikka ja liikenne

Ke 14.8. Kielet, S2 (suomi toisena kielenä)