Sotebotti Hester palvelee helsinkiläisiä joka päivä 24/7

Sotebotti Hester palvelee asiakkaita sosiaali- ja terveyspalvelujen verkkosivuilla. Asiakkaita palvelee nyt yksi chatbot, jota voi käyttää myös mobiilisti, missä ja milloin vain.
Two people using a tablet.
Kuva: Mikko Hakola

– Yksi ja sama asiakaspalvelubotti toimii eri sote-palvelujen sivuilla, eikä asiakkaan tarvitse enää navigoida tietylle verkkosivulle kysyäkseen haluamastaan palvelusta. Botin käytön helppouteen kiinnitetään paljon huomioita ja sitä kehitetään koko ajan, johtava asiantuntija Janne Kantsila kertoo.

Sotebotilta voi kysyä kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista. Botilta voi myös kysyä itsehoito- ja toimintaohjeita sekä pyytää neuvoja erilaisissa elämäntilanteissa. Sen kautta pääsee tarvittaessa keskustelemaan chattiin sosiaali- tai terveydenhuollon asiantuntijan kanssa aukioloaikojen puitteissa.

Botti vastaa kuukausittain tuhansiin kysymyksiin. Botilta on toistaiseksi kysytty eniten ajanvaraukseen, yhteystietoihin ja apuvälineiden lainaamiseen ja palauttamiseen liittyviä kysymyksiä. Botilta kysytään paljon myös taloudellisiin tukiin ja etuuksien saamiseen liittyviä asioita.

– Kannustamme asiakkaita kokeilemaan Hester-bottia avoimin mielin. Jos botti ei ymmärrä kysymystä, kannattaa muotoilla kysymys eri tavalla ja kokeilla uudestaan. Botti kehittyy sitä paremmaksi mitä enemmän sitä käytetään, projektipäällikkö Maria Kristensen neuvoo.

– Toivomme, että saamme botin käyttäjiltä palautetta botin toiminnasta. Palaute auttaa meitä botin kehittämisessä. Palautteen anto on helppoa suoraan Hesterissä kynäkuvakkeen kautta, projektipäällikkö Marjukka Pihlajamäki vinkkaa.

Botin vastaukset perustuvat sosiaali- ja terveystoimen ammattilaisten laatimiin vastauksiin.

– Botin vastauksia on ollut tekemässä iso joukko palvelujemme asiantuntijoita. Uusia vastauksia lisätään säännöllisesti, projektipäällikkö Maria Kristensen kertoo.

Voit tutustua bottiin klikkaamalla Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen verkkosivujen oikeasta alakulmasta löytyvää Sotebotti Hesterin kuvaketta. Sotebotti palvelee asiakkaita toistaiseksi pääosin suomeksi. Palvelu laajenee ruotsiksi ja englanniksi kuluvan vuoden aikana.

Voit vaihtoehtoisesti asioida sosiaali- ja terveyspalveluissa sähköisesti Omaolossa tai Maisa-palvelussa.