Rokotusviikot päättyivät – yli 83 000 riskiryhmiin kuuluvaa rokotettiin

Noin 83 800 riskiryhmään kuuluvaa saivat influenssa- ja koronarokotteet rokotuspisteillä. Lisäksi tuhansia riskiryhmiin kuuluvia on rokotettu hoivapalveluissa ja neuvoloissa.
Vaaleanpunainen ja sininen kuvituskuva viruksista.

– Rokotuspisteiden rokotukset ovat päättyneet. Todella hienoa, että näin moni on nyt rokotettu. Haluamme kiittää helsinkiläisiä siitä, että suuri osa haki rokotteet rokotusviikkojen aikana. Iso kiitos myös rokottajille, he ovat tehneet ison urakan, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa. 

Rokotuspisteillä vilkasta ensimmäisinä päivinä

Moni kävi rokotuspisteillä ensimmäisten päivien aikana. Kolmessa päivässä rokotettiin noin 23 000 riskiryhmään kuuluvaa. Suuri kävijämäärä oli yllätys.  

– Varsinkin ensimmäisinä rokotuspäivinä oli ruuhkaa, joka onneksi rauhoittui rokotusten edetessä. Tällöin muodostui kohtuuttoman pitkiä jonoja, josta olemme toki pahoillamme. Jälkimmäisellä viikolla ja varsinkin viimeisinä rokotuspäivinä oli hiljaisempaa, kun moni haki rokotteen etupainotteisesti, Lukkarinen kertoo.

Rokotusaika omalle terveysasemalle

Riskiryhmään kuuluvat voivat nyt varata rokotusajan omalle terveysasemalle Maisasta ja ajanvarausnumerosta 09 310 46300 (arkisin klo 12-16). Rokotuksia annetaan terveysasemilla riskiryhmiin kuuluville 20.11.–1.12., ja ainoastaan ajanvarauksella.

Neuvola-​asiakkaiden rokotukset jatkuvat

Raskaana olevia ja neuvolaikäisiä lapsia (alle 7 v.) rokotetaan ajanvarauksella neuvoloissa 13.–24.11. Aika varataan Maisa-palvelussa. Rokotteen voi saada myös muiden neuvolakäyntien yhteydessä. Myös esimerkiksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa rokotetaan kansallisten rokotusten piiriin kuuluvia.