Riskiryhmien influenssan ja koronan kausirokotukset aloitetaan marraskuun alussa

Influenssa- ja koronarokotukset aloitetaan Helsingissä 6.11.2023. Ajanvaraus aukeaa iltapäivällä 26.10. Maisa-palvelussa. Suosittelemme varaamaan ajan. Rokotteet saa myös ilman ajanvarausta. Rokotteet ovat alla listatuille kohderyhmille maksuttomia.
Vaaleanpunainen ja sininen kuvituskuva viruksista.

Influenssarokotteen saavat

Koronarokotteen syystalven tehosteannoksen saavat

  • 65 vuotta täyttäneet
  • 18 vuotta täyttäneet lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
  • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset.

Kotihoidon liikuntarajoitteisten asiakkaiden rokotukset aloitetaan viikolla 41. Muut kotihoidon asiakkaat, joiden on mahdollista mennä rokotuspisteille, rokotetaan muiden kuntalaisten kanssa samaan aikaan 6.11. alkaen.

Suosittelemme riskiryhmiä ottamaan rokotteet

Rokotteet vähentävät vakavia sairastumisia, sairaalahoidon tarvetta ja tartuntoihin liittyviä kuolemia. Samanaikaiset influenssa- ja koronainfektiot voivat lisätä vakavan taudin riskiä.​  

Samalla käynnillä influenssa- ja koronarokotus

Jos kuulut kummankin rokotteen kohderyhmiin, saat influenssa- ja koronarokotteen samanaikaisesti. Tällöin riittää, että varaat yhden rokotusajan. Ethän varaa turhaan kahta aikaa. Muista tarvittaessa perua aikasi.

Tiedotamme myöhemmin lisää rokotusryhmistä ja -pisteistä sekä ajanvarauksesta. Tarkempia tietoja syystalven rokotuksista tulee lokakuun puolessavälissä osoitteeseen hel.fi/rokotukset.

Uutista muokattu 26.10. klo 8.30: Lisätty maininta siitä, että ajanvaraus aukeaa iltapäivällä 26.10.