Pormestarin asukasilta Pasilan asukkaille järjestetään tiistaina

Pormestarin asukasilta järjestetään Stadin ammatti- ja aikuisopistossa, Savonkadun toimipaikassa tiistaina 28. marraskuuta kello 19.00–20.30. Pormestari Juhana Vartiaisen isännöimän keskustelutilaisuuden voi katsoa myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla.
Pormestarin asukasiltaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa.
 Kuva: Petri Rajaniemi.
Pormestarin asukasiltaan voi osallistua paikan päällä tai verkossa. Kuva: Petri Rajaniemi.

Pasilan asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan Pasilan ajankohtaisista asioista Stadin ammatti- ja aikuisopistolle Savonkadulle. Toinen mahdollisuus on osallistua tilaisuuteen verkossa Helsinki-kanavalla, jolloin tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä viestiseinän kautta.

— On ilo kutsua koolle Pasilan asukkaita yhteiseen keskusteluiltaan. Ilmassa on varmasti paljon kiinnostavia aiheita, onhan Pasila niin keskeinen ja vilkas kaupunginosa, sanoo osallistumaan kannustava pormestari Juhana Vartiainen

Ennen keskusteluosuuden alkamista avataan kello 18.00 alkaen Savonkadun Stadin ammatti- ja aikuisopiston aulassa pop up -tori. Torilla on mahdollisuus keskustella Pasilan asioista kaupungin asiantuntijoiden ja alueen muiden toimijoiden kanssa. 

Pasilaa koskevia kysymyksiä ja ajatuksia voi lähettää ennakkoon  KerroKantasi-palvelun kautta. Kysely sulkeutuu viikko ennen asukasiltaa.

Pormestarin asukasillan voi katsoa myöhemmin tallenteena Helsinki-kanavalta. 

Pormestarin asukasiltojen perinne on pitkä

Kaupunginjohtaja Teuvo Auran aloitteesta ryhdyttiin 1970-luvun puolivälissä järjestämään Helsinki-tunteja, joiden aikana asiantuntijat vastasivat asukkaiden ja toimittajien esittämiin kysymyksiin. 

Asukasillat ovat yhä edelleen keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista kysyä kaupungin toimialaan liittyvistä asioista suoraan pormestarilta ja kaupungin asiantuntijoilta. 

Kaupunki siirtyi pormestarimalliin kesäkuussa 2017, jolloin tilaisuuden nimeksi päätettiin antaa pormestarin asukasilta. Pormestarin asukasillat vakiintuivat silloin kaksiosaisiksi, illan aloittavaan pop up -toritapahtumaan ja sitä seuraavaan keskusteluosuuteen.

Pormestarin asukasilta järjestetään 3–4 kertaa vuodessa tietyn kaupunginosan tai alueen asukkaille. Keskustelua käydään alueen asukkaiden esille tuomista aiheista. Yhteistyökumppaneina järjestelyissä ovat kaupunginosan asukasyhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat. 

Pasilan asukkaiden haastatteluja videoilla

Katso ennakkovideo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja tutustu Pasilan tunnelmiin.
Katso pasilalaisten nuorten tunnelmista kertova video.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutinen on julkaistu 24.10. ja sitä on päivitetty 24.11.