Pohjoismaiset Michelin-tähdet jaetaan Helsingissä maanantaina

Helsinki isännöi ensimmäistä kertaa MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony -gaalaa 27. toukokuuta. Gaalassa julkistetaan uudet Michelin-tähdet, MICHELIN Green Stars-tunnustukset ja erikoispalkinnot pohjoismaisille ravintoloille. Gaalan järjestäminen juuri Helsingissä on merkittävä tunnustus suomalaiselle ja helsinkiläiselle ruoka- ja ravintolakulttuurille.
MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony -gaalaa voi seurata Senaatintorin kisakatsomosta 27. toukokuuta 2024. Kuva: Camilla Bloom, Kaupunkitilat
MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony -gaalaa voi seurata Senaatintorin kisakatsomosta 27. toukokuuta 2024. Kuva: Camilla Bloom, Kaupunkitilat

MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries järjestetään tänä vuonna 27. toukokuuta helsinkiläisessä Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla. Yhdessä MICHELIN Guiden, Visit Finlandin sekä paikallisten kumppaneiden Fazerin, Kespron, Valio Aimon ja The Helsinki Distilling Companyn kanssa järjestetyn tilaisuuden odotetaan houkuttelevan Helsinkiin satoja ravintola-alan ammattilaisia sekä kansainvälistä mediaa.

Julkistamistilaisuudessa jaettavat Michelin-tähdet ovat ravintola-alan himotuin ja arvostetuin tunnustus. Uusien Michelin-tähtien lisäksi tilaisuudessa jaetaan ympäristövastuullisuutta osoittavat MICHELIN Green Star -tunnustukset sekä erikoispalkinnot.

Vuosittain julkaistavaan The MICHELIN Guide Nordic Countries -oppaaseen kuuluvat Ruotsi, Suomi, Tanska, Norja ja Islanti. Nordic-oppaan vuoden 2023 painoksessa on yhteensä 271 ravintolaa, joista 81:lla on yksi, kaksi tai kolme tähteä. Suomen Michelin-tähdillä palkituista ravintoloista viisi sijaitsee Helsingissä, yksi Turussa ja yksi Porvoossa. Lisäksi Helsingissä on kolme vihreää tähteä kantavaa ravintolaa

Tule kokemaan Michelin-tähtihumu Senaatintorin kisakatsomossa

Senaatintorin laidalle avautuu 24. toukokuuta starttaaville Syötävä Helsinki -viikoille Torikorttelien kesäterassi. Terassin yhteyteen rakennetaan kisakatsomo MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -gaalan kannustusjoukoille.

Kisakatsomo on auki 27. toukokuuta kello 16–20. Ennen kello 18 alkavaa julkistamislähetystä kisakatsomossa viihdyttää italodiskoa soittava DJ Vicky.

MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -julkistamistilaisuuden kumppanit ovat MICHELIN Guide Nordic Countries, Helsingin kaupunki ja Visit Finland. Helsingin kaupungin kumppaneina tilaisuudessa ovat Fazer, Kespro, Valio Aimo ja The Helsinki Distilling Company.