Omaolo on nyt myös suun hyvinvoinnin tukena

Tänä keväänä Omaolossa on otettu käyttöön hammashoidon oirearvio. Voit tehdä oirearvion, jos sinulla on hampaiden tai suun alueen oireita tai olet saanut vamman hampaiden tai suun alueelle.
Kaksi ihmistä tutkivat tietokonetta.
Kuva: DigiFinland Oy

Kyselyn avulla arvioidaan milloin ja millaiseen hoitoon tulisi hakeutua. Palvelusta saa myös ohjeita, miten voi hoitaa oiretta itse. Saat tarvittaessa kyselyn kautta arkisin yhteyden hammashoidon ammattilaiseen sekä iltaisin ja viikonloppuisin ohjauksen päivystykseen.

Tyypillisiä suun alueen vaivoja, jotka vaativat kiireellistä hoitoa, ovat voimakkaat jatkuvat särkytilat, jotka estävät nukkumisen, särkyyn liittyvä turvotus ja kuume tai suun avaamisvaikeudet.

”Hienoa, että Omaolo palvelee meillä nyt myös hammashoitoa. Suun terveyden oirearvio auttaa asiakkaitamme nopeammin luotettavan tiedon lähteelle. Se sujuvoittaa myös meidän asiakaspalveluamme”, kommentoi Helsingin johtajahammaslääkäri Sebastian Kaste.  

Löydät uuden suun terveyden oirearvion Omaolon sivuilta
Hampaiden tai suun alueen oire tai vamma(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Omaolo-palvelun ylläpitäjä on DigiFinland Oy. Helsinki on palvelussa vahvasti mukana. Suun terveyden oirearvion on toteuttanut Kustannus Oy Duodecim. Toimintasuositukset perustuvat lääketieteelliseen tietoon.