Myllypuro Showroom tukee avointa oppimista ja edistää rakennusalan vetovoimaa

Metropolian ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella avautui 12. kesäkuuta uusi rakennusalan tietoa ja osaamista edistävä Myllypuro Showroom. Showroom toimii eri toimijoiden fyysisenä ja virtuaalisena kohtaamispaikkana sekä esittelytilana uusille teknologioille, menetelmille ja materiaaleille.
Myllypuro Showroom avautui Metropolian Myllypuron kampuksella. Kuva: Sakari Röyskö
Myllypuro Showroom avautui Metropolian Myllypuron kampuksella. Kuva: Sakari Röyskö

Myllypuro Showroom on rakennusalan innovatiivisia toimijoita yhdistävä uusi ja monipuolinen tila ja palvelu. Tilassa esitellään yritysten uusia ratkaisuja, Metropolian, StadinAO:n ja Aalto-yliopiston rakennusalan opiskelijatöitä, opinnäytteitä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Syksyllä 2024 tilassa nähdään myös rakennusarkkitehtuurin tutkinto-ohjelman 10-vuotisjuhlanäyttely.

Myllypuro Showroomin taustalla on Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymä -hanke(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) TITAN, jonka avulla halutaan nostaa rakennusalan tunnettuutta, auttaa yritysten kilpailukykyä kasvattavan uuden osaamisen syntymistä sekä lisätä rakentamisen toimialan vetovoimaa. Hanketta koordinoi Metropolia yhdessä hankekumppaneiden Stadin AO:n ja Aalto-yliopiston kanssa, ja sitä osarahoittaa Helsingin kaupungin innovaatiorahasto.

Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymän projektipäällikkö Lars Miikki toteaa, että Showroomin rooli tulevaisuuden rakennusalan yhteistyön ekosysteemin rakentamisessa on merkittävä.

– Mukana on kolme merkittävää pk-seudun rakennusalan tutkimus- ja oppilaitosta, joiden ympärille kootaan monialainen yhteistyöverkosto luomaan uutta ja kestävämpää tulevaisuutta. Tavoitteena on tehdä kaupungeista parempia paikkoja elää ja tehdä työtä, yhdistäen teorian ja käytännön. Yhteistyöverkosto, jossa eri alojen osaajat kohtaavat, mahdollistaa tämän, Miikki kertoo.

Myllypuro monipuolistuu ja kasvattaa Itä-Helsingin elinvoimaa

Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymän yksi tavoite on luoda Myllypuron kampuskeskittymään Itä-Helsingissä elinvoimaa ja oppilaitoksia yhdistävää toimintaa. Metropolian ammattikorkeakoulun läheisyyteen valmistui viime vuonna Stadin AO:n uudet tilat rakennus- ja talotekniikka-alojen opiskelijoille.

– Metropolialla on rooli tulevaisuuden osaamis- ja koulutustarpeiden ennakoimisessa ja TITAN-hanke vastaa tähän tuomalla rakennusalan tulevaisuuden osaajat yhteen yritysten kanssa. Myllypuron kampus on menestys, kun katsotaan sen vaikutusta kaupunginosaan sekä koko Itä-Helsinkiin ja tätä TITAN-hanke myös osaltaan edistää, sanoo erityisasiantuntija Jussi Kulonpalo Helsingin kaupungilta.