Laaja tietopaketti Helsingistä julkaistu ukrainaksi InfoFinlandissa

Mitä asioita pitää hoitaa, kun muutan Helsinkiin? Mistä löydän asunnon tai lapselle päiväkotipaikan? Mistä löydän töitä tai opiskelupaikan? Vastaukset kysymyksiin löytyy InfoFinlandin uusilta ukrainankielisiltä Helsinki-sivuilta.
Ukrainan ja Suomen liput liehuvat kaupungintalon edessä. Kuva: Sakari Röyskö
Ukrainan ja Suomen liput liehuvat kaupungintalon edessä. Kuva: Sakari Röyskö

InfoFinlandin Helsinki-sivut on julkaistu ukrainaksi. Sivuilla kerrotaan Helsinkiin muuttoa suunnittelevalle tai Helsingissä jo asuvalle paikallisista palveluista. Sisällöt on tuotettu Suomeen muuttajan näkökulmasta ja ne on jaettu 10 teemaan. Tietoa on muun muassa oleskeluluvista, työelämästä, asumisesta, koulutuksesta, ja terveyspalveluista.

Verkkosivusto antaa käytännöllisiä ohjeita, yhteystietoja, ja linkkejä muihin palveluihin, joissa on lisätietoja. Tietoja päivitetään yhteistyössä eri viranomaisten kanssa.

—   Haluamme tukea Suomessa asuvien ukrainalaisten arkea. Omakielinen, ajantasainen tieto yhteiskunnasta eri elämäntilanteissa on tärkeää, toteaa sivuston päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio.

Tietoa 12 kielellä

InfoFinlandissa on tietoa Helsingistä myös suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, viroksi, ranskaksi, espanjaksi, turkiksi, kiinaksi, persiaksi ja arabiaksi. Samat tiedot löytyvät kaikilla InfoFinlandin kielillä.

InfoFinland.fi:tä julkaisee Helsingin kaupunki ja sitä rahoittavat pääkaupunkiseudun kunnat ja valtio. Valtion rahoittajat ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, ympäristöministeriö, Kela ja Verohallinto.