Kyselytutkimus Suomeen muuttaneiden osallisuudesta suomalaisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa nyt käynnissä 

Kuntoutussäätiön vetämä Osana-verkosto selvittää, miten Suomeen muuttaneiden osallisuus toteutuu sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tätä varten on luotu kaksi verkkokyselyä.  
Äiti ja lapsi.
Kuva: Pexels

Ensimmäisellä kyselyllä kartoitetaan sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisten kokemuksia työskentelystä Suomeen muuttaneiden ihmisten parissa. Toisella kyselyllä kartoitetaan Suomeen muuttaneiden ihmisten kokemuksia sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttämisestä.  

Tarkoituksena on tukea ammattilaisten työn arkea ja auttaa kehittämään sosiaali- ja terveyspalveluita niin, että Suomeen muuttaneet ihmiset voisivat käyttää palveluita ja hyötyä niistä nykyistä paremmin. Kyselyihin vastataan anonyymisti ja kyselytietoa käsitellään luottamuksellisesti. Tuloksista kerrotaan niin, että vastaajia ei voi tunnistaa. 

Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalalla? 

Vastaa kyselyyn työskentelystä Suomeen muuttaneiden asiakkaiden parissatästä linkistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Oletko muuttanut Suomeen jostain toisesta maasta? 

Jaa kokemuksesi sosiaali- ja terveyspalveluista Suomessa ja vastaa kyselyyn tästä linkistä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Suomeen muuttaneiden kyselyyn voi vastata näillä kielillä: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, somali, arabia. 

Lue lisää täältä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)  

Kuva: Pexels