Kiinnostaako sinua tukiperhe- tai tukihenkilötoiminta?

Helsingin kaupunki järjestää tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaa lastensuojelun ja erityisen tuen asiakkuudessa oleville lapsille. Maaliskuussa järjestämme Teamsin kautta infoillan, jossa on mahdollista saada lisätietoa molemmista toiminnoista.
Tukihenkilö on lapsen tai nuoren aikuinen ystävä, jonka kanssa voi käydä vaikka syömässä, elokuvissa tai liikkumassa. Kuva: Virpi Velin
Tukihenkilö on lapsen tai nuoren aikuinen ystävä, jonka kanssa voi käydä vaikka syömässä, elokuvissa tai liikkumassa. Kuva: Virpi Velin

Tule kuulolle Teamsiin maanantaina 18.3.24 klo 17.00 alkaen! 

Infotilaisuuteen pääset sen alkaessa tästä linkistä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Molempiin toimintoihin valmennetaan uusia vapaaehtoisia alkuvuodesta. 
Vapaaehtoistoiminnasta saa omaan elämään merkityksellistä tekemistä ja mieleenpainuvia hetkiä! 

Tukiperhetoiminta

Helsingin kaupungin tukiperheet ovat vapaaehtoisia perheitä, joilla on aikaa, halua ja kykyä toimia lapsen ja perheen tukena. Tukiperheenä voi toimia pariskunta tai yksin elävä, lapsiperhe tai lapseton perhe. Tukiperheeltä ei vaadita erityistä osaamista ja tukiperheet valmennetaan tehtävään. 

Tukiperhe on apuna tilanteissa, joissa perheen omat voimavarat ovat vähissä eikä perheellä ole omaa läheisverkostoa tukena. Lapsen ollessa tukiperheessä vanhemmalla on mahdollisuus levätä ja kerätä voimavaroja arkeen. 

Tutustumisen jälkeen lapsi viettää tukiperheessä tavallisesti yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperheissä tehdään viikonloppuisin ihan tavallisia asioita lapsen toiveet huomioiden, esimerkiksi ulkoillaan, leikitään tai tehdään ruokaa yhdessä. 

Tukisuhteet ovat määräaikaisia ja niiden jatkumista arvioidaan vuosittain. Tukiperheen ja tuettavan lapsen yhteensovittamisessa otetaan huomioon lapsen tarpeet sekä tukiperheen omat toiveet ja valmiudet. 

Tukihenkilötoiminta 

Vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat lasten ja nuorten aikuisystäviä, turvallisia rinnalla kulkevia aikuisia, jotka mahdollistavat tuettaville positiivisia kokemuksia. Tuettavat ovat 7–18-vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat perheen ulkopuolisen aikuisen seuraa ja tukea.

Tukihenkilö ja tuettava tapaavat kaksi kertaa kuukaudessa. Tapaamiset toteutetaan lähtökohtaisesti kummankin osapuolen kodin ulkopuolella. Yhdessä tehdään erilaisia asioita; käydään syömässä, elokuvissa tai liikutaan ja kokeillaan erilaisia harrastuksia yhdessä. Aina ei ole pakko tehdä mitään – voi vain olla!

Tukisuhteet ovat määräaikaisia, joskin useat suhteet lopulta kestävät vuosia. Jokaiselle lapselle ja nuorelle etsitään hänen omia tarpeitaan ja toiveitaan parhaiten vastaava tukihenkilö. Mukaan tukihenkilötoimintaan pääsee soveltuvuushaastattelun ja koulutuksen kautta.

Tuettava nuori vastaa kysymykseen ”Millaisia aikuisia toivoisit mukaan toimintaan?”:
– Lempeitä ja sellaisia, jotka jaksavat kuunnella lapsia. Minulle urheilullisuus on tärkeää, mutta kiinnostus voi olla jokin muukin.

Tervetuloa kuulemaan tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnasta!

 

Yhteystiedot/lisätietoja:

tukiperhe@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)  

tukihenkilotoiminta@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)