Kaupunki myöntää avustuksia – tiedot vuoden 2024 hakua varten on julkaistu

Helsingissä toimivat järjestöt, yhdistykset ja useat muut tahot voivat hakea avustusta Helsingin kaupungilta. Tiedot ensi vuonna hakuun tulevista avustuksista on nyt julkaistu avustuskuulutuksessa.
Kaupunki myöntää avustuksia esimerkiksi kaikille avoimiin maksuttomiin kulttuuritapahtumiin. Kuva on Kallio Block Party -tapahtumasta. Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Partners
Kaupunki myöntää avustuksia esimerkiksi kaikille avoimiin maksuttomiin kulttuuritapahtumiin. Kuva on Kallio Block Party -tapahtumasta. Kuva: Jussi Hellsten/Helsinki Partners

Avustuksia myönnetään yleishyödylliseen toimintaan, joka tukee Helsingin kaupungin toimintaa ja tavoitteita. Erilaisia avustuksia voivat hakea järjestöt, rekisteröimättömät yhdistykset, osakeyhtiöt, säätiöt, yksityishenkilöt ja toimintaryhmät.

Esimerkiksi taide- ja kulttuuriavustuksia myönnetään yleisölle avoimeen taide- ja kulttuuritoimintaan Helsingissä. Liikuntaseurat voivat hakea toiminta-avustusta sekä tilankäyttöavustusta tietyin kriteerein. Projektiavustusta myönnetään varhaisnuoriso- ja nuorisojärjestöille tai nuorten toimintaryhmille, ja esimerkiksi nuorisojärjestöt voivat hakea palkkausavustustakin. Kaupunginhallituksen yleisavustukset puolestaan suunnataan rekisteröityjen yhteisöjen yleisesti hyödylliseen toimintaan.

Avustuksia haetaan ensisijaisesti verkossa


Kaupungin avustuksia haetaan uudessa avustusasioinnissa osoitteessa hel.fi/avustukset. Sivustolla on kuvaukset eri avustuksista ja hakemuslomakkeet. Sivustolta löytyvät myös tiedot avustusten hakuajoista ja avustuskriteereistä sekä ohjeita hakemuksen jättämiseen.

Avustuksia haetaan ensisijaisesti digitaalisesti, mutta avustushakemuksia voi tarvittaessa toimittaa hakuaikana myös kaupungin kirjaamoon kaupungintalolle. Verkkoasiointiin vaaditaan vahva tunnistautuminen suomi.fi-palvelussa. Rekisteröidyn yhteisön puolesta asiointi vaatii myös voimassa olevan valtuutuksen, joten se on hyvä hoitaa kuntoon ajoissa.

Helsinkiläiset järjestöt voivat tilata kaupungin järjestöyhteistyön uutiskirjeen, jossa kerrotaan avustuksista, tiloista sekä tilaisuuksista järjestöille.