Kaupunginvaltuusto hyväksyi Suvilahden tapahtuma-alueen asemakaavan muutoksen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 26. huhtikuuta Suvilahden tapahtuma-alueen asemakaavan muutoksen. Valtuusto käsitteli myös nuorten aloitteita ja valitsi valtuustolle uuden 2. varapuheenjohtajan.
Suvilahden kaasukellot.
Kuva: Katri Lehtonen

Sörnäisten Suvilahden kaavaratkaisu koskee Kalasataman keskuksen ja entisen kaasutehtaan välissä sijaitsevaa tehdaskorttelialuetta. Alueelle on suunniteltu tapahtuma-alue erilaisten kulttuuri- ja urheilutapahtumien käyttöön sekä toimisto-, hotelli-, ravintola- ja liiketiloja sisältävä kortteli. Alueen kehittämiseksi järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka voittanut ehdotus Contiki toimii asemakaavatyön pohjana.

Kaavaratkaisun yhteydessä on laadittu liikennesuunnitelma, jonka mukaan uusi katuyhteys, Kaasutehtaankatu, toimii osana Kalasatamaan tulevaisuudessa päätettävien bussilinjojen kääntölenkkiä sekä palvelee Suvilahden tapahtuma-alueen liikennettä.

Kaavaratkaisu edesauttaa Helsingin kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista luomalla edellytyksiä monimuotoiselle vapaa-ajan toiminnalle ja kulttuurille.

Valtuusto keskusteli nuorten aloitteista

Kaupunginvaltuusto käsitteli nuorten aloitteita, jotka on jätetty heinä-joulukuussa 2022. Valtuusto merkitsi aloitteet tiedoksi.

Nuorten aloitteet ovat helsinkiläisten 13–17-vuotiaiden tekemiä aloitteita kaupungin toimintaan kuuluvissa asioissa. Aloiteoikeuden tavoitteena on kannustaa nuoria osallistumaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Aloitteet tehdään Nuorten Helsinki -sivuston kautta, ja niihin vastaa joko pormestari tai sen toimialan apulaispormestari, jonka toimintaa aloite koskee

Heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana nuoret tekivät yhdeksän aloitetta. Aloitteiden aiheina oli mm. etäopetuksen mahdollistaminen jatkossakin, erilainen kiusaamisen vastainen kampanja ja parkour-radan saaminen Malminkartanoon.

Valtuusto valitsi uuden 2. varapuheenjohtajan

Valtuusto myönsi eron SDP:n valtuustoryhmään kuuluneelle Pilvi Torstille. Hänen tilalleen valtuustoon nousee SDP:n valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Thomas Wallgren.

Torsti on toiminut valtuuston 2. varapuheenjohtajana. Uudeksi 2. varapuheenjohtajaksi valtuusto valitsi tämän vuoden toukokuussa päättyväksi toimikaudeksi valtuutettu Ville Jalovaaran.