Jätkäsaaren Bunkkerin purkutyöt alkoivat

Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan Bunkkerin purkutyöt ovat alkaneet talossa yhä olevien tavaroiden siirroilla ja kevyillä sisäpurkutöillä helmikuussa 2024.
Bunkkeri sijaitsee Länsisataman kaupunginosassa Jätkäsaaressa.
Bunkkeri sijaitsee Länsisataman kaupunginosassa Jätkäsaaressa.

Toukokuusta alkaen työmaa-alue aidataan, mikä vaikuttaa hieman alueen kulkureitteihin. Bunkkerinaukio varataan purkutyömaan käyttöön.

Yleisölle näkyvät niin sanotut rakenteelliset purkutyöt, jotka kattavat myönnetyn luvan mukaisesti 64 prosenttia rakennuksesta, alkavat kesäkuussa 2024. Töiden ajoituksessa huomioidaan työmaan lähellä sijaitsevan koulun ja päiväkodin toiminnan kesätauko. 

Kesällä alkavien purkutöiden järjestelyitä suunnitellaan. Kaupunki kertoo työmaan vaikutuksista lisää ennen töiden aloittamista.

Nämä ensimmäisen vaiheen purkutyöt valmistuvat arviolta vuodenvaiheessa 2024—25. Koko purkuhankkeen lopullinen valmistuminen riippuu korvaavan uudishankkeen edistymisestä, ja sen aikataulu on toistaiseksi avoin.

Hankkeen taustalla on tarve saada alueelle uusia liikunta- ja uimahallitiloja. Alun perin hankkeen toteuttajaksi valittu rakennusyhtiö SRV vetäytyi hankkeesta syksyllä 2023 heikentyneen markkinatilanteen ja sijoituskumppanin puutteen vuoksi. Tämän seurauksena Helsingin kaupunki on aloittanut uuden ratkaisun etsimisen liikuntatiloille ja uimahallille.