Järjestä keväiset siivoustalkoot

Kevät tuo tullessaan auringonsäteet ja lumen sulamisen, mutta samalla lumen alta paljastuu jälleen runsaasti roskaa, joka vähentää ympäristömme viihtyisyyttä. Helsingin kaupunki tukee tänäkin vuonna omatoimista roskien keräämistä ja asukkaiden järjestämiä ympäristönsiivoustalkoita lainaamalla välineitä ja keräämällä kerätyn jätteen pois.
Talkoolaiset saavat käyttöönsä roskapihtejä sekä roskapusseja. Kuva: Shoot Hayley
Talkoolaiset saavat käyttöönsä roskapihtejä sekä roskapusseja. Kuva: Shoot Hayley

Kerää ystäväporukka tai naapurit yhteen ja osallistu roskansiivoustalkoisiin! Voit järjestää talkoot ja siivota itsenäisesti roskia kaupungin yleisiltä alueilta eli metsiköistä, tienpientareilta, puistoista ja rannoilta. Yksityiset tontit ja piha-alueet eivät kuulu talkoiden piiriin.

Talkoissa kerätään luontoon kuulumatonta roskaa. Ethän kerää eloperäistä ainetta, kuten lehtiä ja risuja. Talkoolaiset saavat käyttöönsä roskapihtejä sekä roskapusseja.

Jos haluat järjestää talkoot, ilmoita niistä viimeistään 8 vuorokautta ennen suunniteltua talkooajankohtaa osoitteessa puistotalkoot.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). 

Siivoustalkoita voi järjestää ympäri vuoden lumettomaan aikaan, ei ainoastaan keväällä. Helsingin kaupunki on tukenut roskansiivoustalkoita jo melkein 40 vuotta, vuodesta 1984.

Lisätietoja ja ohjeet talkoiden järjestämiseksi (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)