Itsemittauspiste Kalasatamaan

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksessa on otettu käyttöön MedicubeX-itsemittauspiste. Asiakkaat voivat tehdä ennalta sovitut terveysmittaukset itsemittauspisteellä ennen vastaanottokäyntiä. Kun mittaukset on tehty etukäteen, vastaanotolla ammattilainen pystyy keskittymään paremmin asiakkaaseen.
MedicubeX-itsemittauspiste on asiakkaalle helppokäyttöinen.  Kuva: Katariina Kuronen
MedicubeX-itsemittauspiste on asiakkaalle helppokäyttöinen. Kuva: Katariina Kuronen

Viime keväänä Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa otettiin käyttöön Helsingin terveysasemien ensimmäinen itsemittausmittauspiste.

– Olemme kokeneet Vuosaaren terveysasemapalveluissa itsemittauspisteen hyödylliseksi sekä ammattilaisille että asiakkaille. Laite tehostaa vastaanottoja. Asiakkaille se on helppokäyttöinen. Haemme Helsingin terveysasemilla aktiivisesti uusia innovaatioita, joilla voimme parantaa palvelujamme, kertoo Helsingin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Asiakas voi itsemittauspisteellä mitata verenpaineen, sykkeen, happisaturaation, lämmön, painon ja kehon koostumuksen. Lisäksi pisteellä voi mitata sydämen toimintaa kuvaavan suppean EKG:n (sydänfilmin). Asiakas saa mittaustuloksista tulosteen ilman henkilötietoja. Mittaus kestää noin viisi minuuttia.

Itsemittauspiste on sijoitettu Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen aulaan.

Itsemittauspiste ohjaa käyttäjäänsä. Käyttöohjeet löytyvät laitteen vierestä. Henkilökunta auttaa tarvittaessa itsemittauspisteen käytössä. Käyttö on asiakkaille vapaaehtoista.

– Hienoa, että yhteistyömme Helsingin kaupungin kanssa jatkuu. Nyt julkaistu MedicubeX:n versio on aikaisempaa kehittyneempi, MedicubeX Oy:n toimitusjohtaja, kertoo lääkäri Vili Kostamo.

– Laite tarjoaa asiakkaalle uuden tavan seurata omaa terveyttä. Terveydenhuollon ammattilainen voi käyttää tuloksia arvioidessaan asiakkaan terveydentilaa, jatkaa Kostamo.   

MedicubeX:n hyödyntäminen Kalasatamassa ja Vuosaaressa on osa Helsingin kaupungin elinkeino-osaston kehitys- ja kokeilualustatoimintaa, jossa kehitetään kumppaneiden kanssa tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointipalveluja. Helsinki tarjoaa kokeilualustan, jolla testataan, kehitetään ja skaalataan uusia innovaatioita. Itsemittauspistettä on kehitetty Health Incubator Helsinki -hautomo-ohjelmassa. 

Lisää aiheesta