Helsinki vuokraa kioskipaikkoja vuosiksi 2024–2029

Kaupunki käynnistää vapautuneiden kioskipaikkojen vuokrasopimusten kilpailutuksen perjantaina 8. maaliskuuta 2024. Voit hakea kioskipaikkaa kaikille avoimessa verkkohuutokaupassa.
Kaupunki vuokraa muun muassa kantakaupungin puistoissa ja aukioilla sijaitsevia kioskipaikkoja yritysten käyttöön.  Kuva: Lauri Hänninen
Kaupunki vuokraa muun muassa kantakaupungin puistoissa ja aukioilla sijaitsevia kioskipaikkoja yritysten käyttöön. Kuva: Lauri Hänninen

Kaupunki vuokraa 13 kioskipaikkaa eri puolilta Helsinkiä verkkohuutokaupassa tehtyjen hintatarjousten perusteella. Kioskipaikkojen vuokra-aika on 1. toukokuuta 2024–31. joulukuuta 2029, ja vuokrasopimukset ovat ympärivuotisia. 

Vuokrasopimus oikeuttaa vain kioskipaikkaan eikä siihen sisälly kioskirakennusta. Kioskipaikalla ei saa pitää myyntivaunua, ruokarekkaa tai muuta liikkuvaa elintarvikehuoneistoa.

Kaikkien tarjouskohteiden huutokaupat alkavat 8. maaliskuuta 2024 ja päättyvät 21. maaliskuuta 2024. Vuokrattavat paikat ja vuokrasopimusehdot esitellään Huutokaupat.com-sivuilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kioskipaikkojen lopullinen vuokra muodostuu vähimmäisvuokran ja huutokaupassa tehtyjen tarjousten perusteella. Huutokaupassa tarjotaan kuukausivuokraa.

Tarjouskilpailun voittaa korkeimman tarjouksen tehnyt tarjoaja, joka on lisäksi osoittanut, että sillä on riittävät taloudelliset ja muut edellytykset vastata vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista.

Kaupunkiympäristölautakunnan päätös kioskipaikkojen kilpailuttamisesta tähtää kioskiyrittäjien tasavertaiseen kohteluun. Kilpailutuksen myötä myös uusien toimijoiden on mahdollista tulla markkinoille. Huutokauppa on kaikille avoin ja läpinäkyvä tapa osallistua tarjouskilpailuun, sillä korkein tarjous näkyy alustalla reaaliaikaisesti.

Voit kysyä tähän kioskipaikkojen kilpailutukseen liittyvistä asioista sähköpostitse ulkoilma@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Helsingissä myös muita kioskiyrittämisen mahdollisuuksia

Kilpailutuksessa olevien kioskipaikkojen lisäksi kaupunki tarjoaa myös muita kioskiyrittämisen mahdollisuuksia.

Kaupunki tarjoaa Ketterä kioski -kauppapaikkoja  liikkuville ruokarekoille. Niillä ei ole pysyvää myyntipaikkaa, vaan yritykset saavat käyttöoikeuden joko ydinkeskustan määrätyille kauppapaikoille tai vapaammin keskustan ulkopuolelle. Ketterillä kioskeilla on kiinteä hinnoittelu, joka perustuu joko vuosittaiseen tai kuukausittaiseen sopimukseen.

Kaupunki vuokraa yritysten käyttöön myös maauimaloiden, uimarantojen ja liikuntapaikkojen kioskeja sekä kirjastojen ja kulttuuritalojen kahviloita ja kioskeja. Lisätietoja näistä kohteista antaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.

Lisäksi kaupunki vuokraa omistamiaan liiketiloja, kuten lippakioskeja, yritysten käyttöön.

Uutista päivitetty 11.3.  kioskipaikkojen määrän osalta.