Helsinki uusii uimarantojen opasteet – kerro mielipiteesi tulevista opasteista!

Helsingin kaupungilla on 12 valvottua ja 12 valvomatonta uimarantaa. Jotta uimarannat palvelisivat kaupunkilaisia jatkossa entistäkin paremmin, kaupunki uudistaa uimarantojen opasteet kävijäystävällisemmiksi ja tämän päivän tarpeita vastaaviksi. Kaupunkilaisilla on nyt mahdollisuus kommentoida opastesuunnitelmaa kerrokantasi.hel.fi-palvelussa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi 10 kerran sarjakorttia Helsingin kaupungin uima- ja liikuntahalleihin sekä maauimaloihin.
Kaupunki uudistaa uimarantojen opasteet kävijäystävällisemmäksi. Opastekokonaisuuden suunnittelusta vastaa muotoilutoimisto Kuudes.
Kaupunki uudistaa uimarantojen opasteet kävijäystävällisemmäksi. Opastekokonaisuuden suunnittelusta vastaa muotoilutoimisto Kuudes.

Helsingin uimarannat ovat herkän Itämeren ja Vantaanjoen rannoilla sijaitsevia ainutlaatuisia vapaa-ajan kohteita, joita käytetään ympärivuotisesti.  Rannoilla on opasteita, joiden avulla kävijä saa selville, mitä uimaranta-alueella on, mitkä ovat uimaranta-alueen yleiset säännöt ja ohjeet sekä miten toimia hätätilanteessa. Opasteuudistuksen tarkoituksena on varmistaa selkeä ja turvallinen, mutta myös elämyksellinen ja vastuullinen kävijäkokemus.   

Vastaa kyselyyn 10.3. mennessä

Uimarantojen kävijäkunta on moninainen joukko ihmisiä, joilla on erilaisia tarpeita. Tämän vuoksi haluamme kuulla kaupunkilaisia opastesuunnittelun eri vaiheissa. Kaupunkilaiset voivat nyt tutustua ja kommentoida opastekokonaisuutta kerrokantasi.hel.fi -alustalla. Erityisesti kommentteja toivotaan lapsiperheiltä ja nuorilta sekä senioreilta.   

Kysely on avoinna 10.3. asti. Vastaajat voivat myös osallistua kahden 10 kerran sarjakortin arvontaan. Kortit oikeuttavat sisäänpääsyyn kaupungin uima- ja liikuntahalleihin sekä maauimaloihin.

Siirry kerrokantasi.hel.fi-kyselyyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhdessä kaupunkilaisten kanssa

Opastekokonaisuuden suunnittelusta vastaa muotoilutoimisto Kuudes. Opastesuunnittelu käynnistyi kyselyllä, jossa kaupunkilaisilla oli mahdollisuus antaa palautetta ja kehitysehdotuksia nykyisiin opasteisiin liittyen. Palautteen pohjalta laadittu uusi opastekokonaisuus tuodaan nyt arvioitavaksi ja kommentoitavaksi ennen lopullista versiota. Kerrokantasi.hel.fi-palvelussa kaikki kaupunkilaiset voivat antaa palautetta opastekokonaisuudesta. Kyselyn lisäksi kokonaisuutta arvioidaan esteettömyyden ja saavutettavuuden näkökulmasta kaupungin omien sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa. 

Siirry kerrokantasi.hel.fi-kyselyyn(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tutustu opastekokonaisuuteen (PDF)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)