Helsinki Ski Weeks tarjoaa taas mahdollisuuden hiihtää Olympiastadionilla

Helsingin Olympiastadionista on tullut jälleen uusi kaupungin lähiliikuntapaikka, sillä hiihtoriemua kaikille tarjoava Helsinki Ski Weeks -tapahtuma järjestetään parhaillaan toista kertaa. Olympiastadionilla voi hiihtää 20. maaliskuuta 2023 asti.
Olympiastadionista tulee maaliskuuksi uusi lähiliikuntapaikka Helsinkiin.  Kuva: Helsinki Ski Weeks -kuvapankki
Olympiastadionista tulee maaliskuuksi uusi lähiliikuntapaikka Helsinkiin. Kuva: Helsinki Ski Weeks -kuvapankki

Helsinki Ski Weeks tarjoaa elämyksiä kaikille, sillä tapahtumien värittämät hiihtoviikot ja festivaalin huipentava Stadion Sprint -kutsukilpailu tarjoavat talvista tekemistä ikään tai taitoihin katsomatta. Stadikan 1,1 kilometriä pitkille laduille on myös vapaa sisäänpääsy ja ne on tehty vain perinteisen tyylin hiihtoa varten. Omilla suksilla hiihtäminen on ilmaista, mutta jos omat sivakat puuttuvat, voi stadionilta myös vuokrata suksia. Hiihtoaikaa ei tänä vuonna tarvitse varata ennakkoon, mutta ennen saapumista kannattaa varmistaa Helsinki Ski Weeksin verkkosivuilta, että latu on vapaa.

Stadikalla tarjolla hiihto-ohjelmaa ultrahiihdon ME-yrityksestä Stadion Sprint -kilpailuun

Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuus yhdistää liikunnan riemun ja viihteen. Kolmen viikon aikana tarjolla onkin runsaasti teemaan osuvia oheistapahtumia. Stadikalle viihtymään kutsuvat itse hiihtämisen lisäksi muun muassa yritysten joukkuesprintti, lasten Hippo-hiihdot, ilmahiihdon MM-kilpailut sekä 100 metrin supersprinttihiihtokisa. Lisäksi ultrahiihtäjä Teemu Virtanen yrittää 14.-15.3. rikkoa vuorokausihiihdon maailmanennätyksen, joka on tällä hetkellä 472 kilometriä. Stadikalla järjestetään myös ennenkokematon yöhiihtotapahtuma.

Helsinki Ski Weeksin kruunaa 22. maaliskuuta järjestettävä kansainvälinen Stadion Sprint -kutsukilpailu, jossa hiihdon supertähdet ottavat toisistaan mittaa viihteellisessä mutta kovatasoisessa kisassa, josta ei suuren urheilujuhlan tuntua puutu. Kokonaisuuden täydentää Olympiastadionin viereinen Tapahtumatori, jossa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja juomasta iloisessa after ski -tunnelmassa.

Helsinki Ski Weeks painottaa vastuullista tapahtumajärjestämistä

Helsinki Ski Weeksin suunnittelussa ja toteutuksessa tärkeä teema on ollut vastuullisuus, joka tarkoittaa sekä sosiaalista vastuuta että ympäristövastuuta. Sosiaalinen vastuu ja kansanterveydellinen näkökulma toteutuvat sillä, että ilmaiseksi koko kansalle tarjottava lähiliikuntapaikka mahdollistaa hiihtämisen poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä ikään tai taitotasoon katsomatta.

Ympäristövastuu toteutuu muun muassa siten, että Helsinki Ski Weeks toteutetaan hiilineutraalisti. Hiilineutraalius saavutetaan välttämällä haitallisimpia ja turhia päästöjä, kutistamalla jäljelle jäävät päästöt niin pieniksi kuin mahdollista ja kompensoimalla ne päästöt, joita ei voida välttää tai vähentää.

Helsinki Ski Weeks -tapahtuman suunnittelusta ja tuottamisesta vastaa Suomen Hiihtoliitto yhdessä kumppaniensa kanssa. Helsingin kaupunki on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Ladut ovat kaikille auki 4.–20.3. lähtökohtaisesti arkisin klo 9–20 ja viikonloppuisin klo 10–16. Tapahtumista johtuvat poikkeusaukioloajat löytyvät Helsinki Ski Weeksin verkkosivuilta.

Uutista muokattu 7.3.: Latujen aukioloaikoja korjattu. Lisäksi Teemu Virtasen 24 tunnin hiihdon ennätysyritys siirtyy ennakoidun lumimyräkän vuoksi.