Helsinki houkuttelee kestävän kasvun tekijöitä

Helsingin tavoitteena on olla kansainvälisesti houkutteleva paikka, jossa yritykset, työpaikat, investoinnit ja osaaminen kasvavat. Samalla Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa yritykset voivat innovoida ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. 90 Day Finn -ohjelma auttaa Helsingin kestävää kasvua ja on tapa markkinoida Helsingin mahdollisuuksia kansainvälisille yrittäjille ja sijoittajille. Ohjelma houkuttelee kansainvälisiä yrittäjiä ja sijoittajia kolmen kuukauden ajaksi tutustumaan Helsingin mahdollisuuksiin. Tavoitteena on nostaa Helsingin tunnettuutta kiinnostavana liiketoimintaympäristönä ja johtavana teknologia-alan keskuksena kansainvälisesti.
90 Day Finn -ohjelma markkinoi Helsingin mahdollisuuksia kansainvälisille yrittäjille ja sijoittajille.  Kuva: Aleksi Poutanen
90 Day Finn -ohjelma markkinoi Helsingin mahdollisuuksia kansainvälisille yrittäjille ja sijoittajille. Kuva: Aleksi Poutanen

90 Day Finn -ohjelma on suunnattu kansainvälisille sijoittajille, yrittäjille sekä teknologia-alan yritysjohtajille, jotka voisivat tuoda lisää kestävää kasvua Suomen yrityskentälle. Tavoitteena on, että ohjelman osallistujat voivat paitsi oppia suomalaisesta yhteiskunnasta ja Helsingin mahdollisuuksista yritystensä potentiaalisena sijaintipaikkana myös toisiltaan ja kasvattaa siten ohjelman vaikuttavuutta. Suomalaisten sijoituksista onnellisuusmittauksissa puhutaan paljon, mutta Suomen ja Helsingin vahvuuksia ovat myös turvallisuudentunne ja luottamus, poikkeuksellinen luonnonläheisyys ja kommunikoinnin helppous, vaikka ei itse vielä osaa kieltä.

- Helsingillä on paljon tarjottavaa osaajille, yrittäjille ja sijoittajille, mutta tätä ei maailmalla vielä tarpeeksi tunneta. Haluamme antaa ohjelman avulla osallistujille tilaisuuden kokea itse Helsingin vahvuudet ja tehdä päätöksen tämän perusteella, olisiko Helsinki heille oikea paikka. Kokemustemme mukaan Helsinki vakuuttaa yleensä kävijänsä, sanoo Helsinki Partnersin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh.

Kaupunki tarjoaa valituille asiantuntijoille perheineen sijoittautumispalvelut 90 päivän ajaksi

Helsinki järjestää jokaiselle 90 Day Finn -ohjelmaan valitulle asiantuntijalle perheineen sijoittautumispalvelut 90 päivän ajaksi. Ne kattavat muun muassa työtilan ja sopivan asunnon etsimisen. Tämän lisäksi kaupunki järjestää 90 Day Finn -ohjelman osallistujille runsaasti ohjelmaa ja verkottumismahdollisuuksia kiinnostavien yritysten ja organisaatioiden kanssa. Elinkustannuksistaan osanottajat vastaavat itse.

90 Day Finn -ohjelma on ollut tähän saakka menestys, sillä jopa joka viides aiemmista ohjelman läpikäyneistä on päättänyt jäädä Helsinkiin. He ovat jo perustaneet Helsinkiin uusia yrityksiä sekä tehneet sijoituksia paikallisiin yrityksiin. Jäämispäätöksiin on vaikuttanut se, että Helsinki on yksi maailman parhaista kaupungeista työ- ja perhe-elämän tasapainottamisessa.

Helsinki haluaa olla aktiivinen ulkomaisten yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden houkuttelussa kaupunkiin

Helsingin kaupungin tavoitteena on olla aktiivinen ulkomaisten yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden houkuttelussa ja Helsinkiin asettautumisen tukemisessa. Helsinki haluaa olla myös kaupunki, joka toimii aktiivisesti maailmanlaajuisten merkityksellisten haasteiden ratkaisemiseksi ja mahdollistaa asukkailleen hyvän elämän. 90 Day Finn -ohjelma tukee osaltaan näitä molempia kaupungin strategisia tavoitteita.

Haku 90 Day Finn -ohjelmaan on nyt auki 24.2.2023 saakka. Ohjelmaan etsitään 15 sijoittajaa tai liike-elämän ammattilaista, jotka etsivät laajentumismahdollisuuksia tai uutta sijoitushaastetta, haluavat panostaa kestävään kehitykseen ja ratkaista globaaleja ongelmia Helsingissä. 90 Day Finn -ohjelman toteuttaa Helsinki Partners, joka on Helsingin kaupungin omistama kaupunkimarkkinointiin ja sijoitusten sekä osaajien houkutteluun keskittyvä yritys.