Helsingin kaupungin vuosina 2012–2022 rakennuttamat 11 100 asuntoa nyt yksissä kansissa

Helsingin kaupunkiympäristön asuntotuotanto Att on vuosien varrella rakennuttanut niin kaupungin vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja kuin Hitas-omistusasuntojakin. Att on nyt kerännyt vuosina 2012–2022 rakennuttamiensa asuntojen tiedot kirjaksi, joka on jatkumoa 1970-luvulta lähtien julkaistulle sarjalle.
Kuva julkaisun kannesta.

Asunto 2012–2022 sisältää kaikki vuosina 2012–2022 valmistuneet uudet ja peruskorjatut asuinkohteet, ja esittelee ne valokuvin ja piirustuksin. Yhteensä 178 kohdetta kattaa viidenneksen kaikista Helsinkiin tuona aikana rakennetuista asunnoista. Peruskorjattuja asuinrakennuksia mukana on yhteensä 61. Julkaisussa on mukana niin puukerrostaloja, arkkitehtuurikilpailujen tuloksena syntyneitä uusia asumisratkaisuja kuin Finlandia-palkittuja peruskorjauskohteita.

Att juhlistaa tänä vuonna 75-vuotiasta taivaltaan kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttajana. Yhä suurempi osa työstä on myös kaupungin asuntokannan peruskorjausta asukkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Asuntorakentamisessa puhaltavat uudet tuulet

Viime vuosina asuntorakentaminen on muuttunut: Aurinkosähkö ja maalämpö ovat yleistyneet kaupungin rakennuttamissa asuinkerrostaloissa, ja asuinrakennusten energiatehokkuus on parantunut. Monet kodit rakennetaan kerrostaloihin aiempaa tiiviimpään kaupunkiympäristöön, mikä on lisännyt asuntojen parvekkeiden, yhteistilojen ja viihtyisien pihojen merkitystä. 

Kaupungin kohtuuhintainen asuntotuotanto on kuitenkin monipuolista. Siihen kuuluu toimivien pienasuntojen lisäksi perheasuntoja rivitaloissa ja erityyppisiä ryhmäkoteja tukea tarvitseville asukkaille. Julkaisusta saa kattavasti tietoa viime vuosien asuntoarkkitehtuurista sekä helsinkiläisten asumisen arjesta.

Julkaisu on saatavilla kaupungin julkaisualustalla julkaisut.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Painettua kappaletta voi tiedustella Asuntotuotannosta(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) tai kaupunkiympäristön toimialan viestinnästä(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).