Hanna Harris on valittu Helsingin uudeksi designjohtajaksi

Helsingin kaupungin designjohtajan tehtävään on valittu Hanna Harris. Hän on erikoistunut arkkitehtuurin ja designin näkyväksi tekemiseen.
Hanna Harris. Kuva: Sakari Röyskö

Helsingin kaupungin designjohtajan tehtävään on valittu valtiotieteiden lisensiaatti ja kaupunkitutkija Hanna Harris. Tehtävää haki 50 henkilöä. Harris aloittaa tehtävässä 9. maaliskuuta. Hän siirtyy Helsingin kaupungin palvelukseen Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toiminnanjohtajan tehtävästä.

Helsingin uusi designjohtaja Hanna Harris on erikoistunut arkkitehtuurin ja designin näkyväksi tekemiseen sekä niiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen yhteiskunnassa. Harris on toiminut aiemmin myös Helsinki Design Weekin ohjelmajohtajana ja Suomen Lontoon instituutin ohjelmajohtajana.

Muotoilu ja arkkitehtuuri ovat keskeisiä Helsingin kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjiä. Niillä on myös merkittävä rooli Helsingin kaupunkistrategiassa. Helsinki palkkasi ensimmäisenä kaupunkina maailmassa muotoilujohtajan vuonna 2016. Kaupunki vahvistaa kansainvälistä profiiliaan muotoilun suurkaupunkina myös tulevaisuudessa. Tätä kehitystä tukee uuden designjohtajan nimittäminen. Tehtävässä tulee painottumaan kaupunkikehityksen näkökulma.

"On suuri kunnia tulla mukaan vahvistamaan edelleen Helsingin profiilia designkaupunkina. Tehtävänäni on auttaa kaupunkia identifioimaan, missä design ja arkkitehtuuri tarjoavat lisäarvoa kaupunkimme kehittämisessä. Tämä pohjalta tavoitteenani on luoda laaja-alaista yhteistyötä ja vaikuttavia tekoja entistä paremman Helsingin rakentamiseksi", Hanna Harris kertoo.

Designjohtajan tehtävä on neljän vuoden määräaikainen tehtävä. Designjohtaja sijoittuu kaupunkiorganisaatiossa osaksi kaupunkiympäristön toimialaa.

"Vahvistamme designjohtajan valinnalla positiivista, urbaania kaupunkikehitystä. Designjohtaja voi esimerkiksi edistää placemaking-osaamista sekä palvelumuotoilun hyödyntämistä kaupunkiorganisaatiossa", toteaa Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho.

Kuva: Sakari Röyskö